НОВИНИ

Почина световноизвестният баритон Дмитрий Хворостовски

На 55-годишна възраст след тежко боледуване Хворостовский почина в Лондон, където живееше. До последно оперната звезда подготвяше участието си в "Трубадур", в която трябваше да играе в Метрополитън опера в Ню Йорк. Книга за съболезнования е поставена в руското посолство в Лондон.

почина световноизвестният баритон дмитрий хворостовски
bnt avatar logo
от БНТ
14:27, 22.11.2017
6996
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Световноизвестният баритон Дмитрий Хворостовски е починал тази нощ на 55 годишна възраст. Това съобщиха близки на певеца, който от години живее в Английската столица. До последно певецът се е готвел за роля в операта "Трубадур", която е трябвало да играе в "Метрополинът опера" Ню Йорк.

Последната изява на баритонът е от юни във Виена на концерта "Дмитрий и приятели". През септември т.г. оперният певец бе представен за висшата държавна награда на Руската Федерация - орден "За заслуги към Отечеството".

Дмитрий Хворостовски е работил със световни звезди като Джеймс Ливайн, Бернард Хайтинк, Клаудио Абадо, Лорин Мазел, Зубин Мета, Валерий Гергиев и др. Една от близките му приятелки е операта прима Анна Нетребко, с която през май 2004 г. правят съвместен концерт на Червения площад в Москва, който е излъчван на живо в 25 държави.

Освен в "Метрополитън опера" в Ню Йорк е пял в "Ла Скала", "Маринский театър", "Виенската държавна опера", "Операта на Буенос Айрес" и други.

Поклон!

;;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разрешените плащания в брой остават до 10 000 лева, решиха депутатите
Разрешените плащания в брой остават до 10 000 лева, решиха депутатите
От ГЕРБ информираха БСП за кои депутати става въпрос в изказването на премиера
От ГЕРБ информираха БСП за кои депутати става въпрос в изказването на премиера