НОВИНИ

Почистват речните корита във Врачанска област

За да се ограничат щетите при евентуално наводнение у нас във Врачанско започва голямо лятно почистване на речните корита. В областния град и в още 17 села ще бъдат изсечени храсти и дървета, които затлачват реките в продължение на над 30 километра.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
07:36, 11.08.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Хората в село Бели извор все още не могат да забравят кошмара от наводнението преди две години, когато внезапно придошлата река Лева отнесе покъщнина и домашни животни и по чудо не взе човешка жертва.

Борис Тошев, с. Бели извор: По-рано заливаше ония къщи оттатък реката, тогава сме извличали хората с коне от водата. Тия спомени не бива да се повтарят.

Кирил Илиев, кмет на с. Бели извор: - Основната река, която минава през селото е обрасла с растителност, вече е станала като гора. Написах докладна в тая насока и дойде комисия, изпратена от общинския кмет. Една част от коритото сме го изчистили доколкото сме могли, но голямата растителност не е по силите ни. Трябват си багери и големи камиони да изкарват растителността.

Общината отдели 30 хиляди лева за разчистване на обраслите речни корита. За да избегнат горещините, специално създадените две мобилни групи от по петима работници се трудят от 5 часа сутринта до обяд.

Момчил Младенов, управител на дружество „БКС”: Групите разполагат с тримери, храсторези, резачки за дърветата. Те ще бъдат изнесени и депонирани на определените места.

Акцията за почистване на коритата на реките от растителност и наноси трябва да приключи до края на август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт код за гръмотевични бури и високи температури
Жълт код за гръмотевични бури и високи температури
Бебета загинаха при пожар в Багдад
Бебета загинаха при пожар в Багдад