НОВИНИ

Почистват скатовете в Кресненското дефиле

Заради падащи камъни от днес започна укрепването на скатове в опасен участък от главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле. Пътят е стеснен от двете страни, а движението се регулира от служители на фирмата изпълнител на строително-монтажните дейности. От агенция „Пътна инфраструктура”, съобщиха, че въпреки натовареният трафик през лятото, обрушването на скалите трябва да се извърши и да се поставят нови мрежи, за да се осигури безопасното преминаване по пътя за Кулата.

bnt avatar logo
от БНТ
22:22, 05.08.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Скални маси се отцепват и разчистват в местността „Османска чешма”. На мястото е поставена пътната сигнализация. Движението се спираше в двете посоки, а автомобилите се пропускаха през интервал от пет минути. Задръствания не се образуваха заради ремонта. Въпреки това имаше недоволни шофьори, които казаха, че стесненият пътен участък ще затрудни движението.

“Той е един от най-натоварените пътища. Въобще не е нормално, сега пътуват и хората за Гърция много.”

“Щеше да е добре камионите да бъдат дерутирани през други места. Очаквах все пак повече задръствания и блокаж.”

От фирмата изпълнител казаха, че дейностите по обезопасяването на трасето ще спират през почивните дни заради очаквания силен трафик през август. Строително-монтажните дейности се очаква да приключат на 9 септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трус с магнитуд 5,2 край Хания на остров Крит
Трус с магнитуд 5,2 край Хания на остров Крит
Забраниха Покемон гоу в Иран
Забраниха "Покемон гоу" в Иран