НОВИНИ

Почти 5000 души се включиха в Маратона на София

Повече от 4500 души се включиха в традиционния Маратон на София. Той се проведе за 34-та година и събра любители на бягането от всички възрасти. Центърът на София остана затворен с часове, но нямаше недоволни. БНТ HD излъчи на живо лекоатлетическия празник, в който се включиха бегачи и от други националности. Вижте репортажа на Радина Жекова.

bnt avatar logo
от БНТ
20:55, 15.10.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Традиционно едно от масовите събития в столицата беше свързано и с няколко благотворителни каузи. Някои от участниците дори признаха, че именно тези инициативи са провокирали участието им. Като каузата "Running 4 those who can't". Целта ѝ е набирането на средства за закупуване на специализирани столове за децата, които не могат да бягат.

Наред с благотворителните каузи, всички до една успешни, друга мисия на Софийския маратон също беше изпълнена напълно. Участници от Мароко, Франция, Испания, Кения, Етопия, Гърция и още много други страни пристигнаха у нас, за да станат част от днешното събитие.

Ампаро е на 57 години, а Роса е на 51. Двете са от Валенсия и са тук заедно със 65 свои сънародници. Сред маратоните, на които са участвали, са Ню Йорк, Виена, Прага, Валенсия, Будапеща, Мюнхен, Барбадос, Париж и твърдят,че това е едно от най-важните събития във всеки град.

Ампаро - Испания: Задължително е всеки един голям град да има своя маратон. Не само икономически, защото идват много състезатели. А и защото така се усеща сърцето на града, ритъмът му. Преживяването е уникално.

Догодина предстои 35-то издание на надпреварата. Хората, които днес се впуснаха в това предизвикателство, със сигурност ще го повторят. И призоваха останалите да се включат също.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заличено от картата на България село оживя за един ден
Заличено от картата на България село оживя за един ден
Каква коалиция ще сформира Австрия след победа на Себастиан Курц?
Каква коалиция ще сформира Австрия след победа на Себастиан Курц?