Президентът на Република Корея Мун Дже-ин и неговата съпруга се фотографираха с мъничетата, родени от женско куче, което им беше подарено от севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предаде Франс прес.

© снимка: БТА / АРХИВ

В публикуваните фотоси се вижда как усмихнатата президентска двойка гали шест мъничета, придружени от майка им Гоми. По време на срещата на върху в Пхенян през месец септември г-н Ким подари на г-н Мун две кучета от породата пунгсан, които са емблематични за Северна Корея. Те бяха на около една година, когато бяха предадени на граничния пункт Панмунджом в демилитаризираната зона.

Животните от породата пунгсан са ловни, имат гъста бяла козина, светло кафяви очи и са известни с интелекта и предаността си. В Северна Корея те се считат за национално богатство.

Президентът на Южна Корея получи за подарък от Пхенян две севернокорейски кучета

Президентът на Южна Корея получи за подарък от Пхенян две севернокорейски кучета

Южнокорейският президент Мун Дже-ин получи от Пхенян двойка севернокорейски ловни кучета, предаде Франс прес, като се позова на неговата канцелария. Т...

От президентството на Република Корея публикуваха в Туитър снимки с новородените мъничета в обятията на президентската двойка. Със съпровождащ текст: Запознайте се с мъничетата на Гоми, едно от подарените ни кучета пунгсан.

Шестте кученца - три мъжки и три женски, родени на 9 ноември, се намират в добро здраве, уточняват от южнокорейско президентство.