НОВИНИ

​Подареното куче от Ким Чен-ун на южнокорейския лидер роди три малки

Президентът на Република Корея Мун Дже-ин и неговата съпруга се фотографираха с мъничетата, родени от женско куче, което им беше подарено от севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
16:32, 26.11.2018
Чете се за: 00:29 мин.
Още
​подареното куче ким чен южнокорейския лидер роди три малки

В публикуваните фотоси се вижда как усмихнатата президентска двойка гали шест мъничета, придружени от майка им Гоми. По време на срещата на върху в Пхенян през месец септември г-н Ким подари на г-н Мун две кучета от породата пунгсан, които са емблематични за Северна Корея. Те бяха на около една година, когато бяха предадени на граничния пункт Панмунджом в демилитаризираната зона.

Животните от породата пунгсан са ловни, имат гъста бяла козина, светло кафяви очи и са известни с интелекта и предаността си. В Северна Корея те се считат за национално богатство.

;

От президентството на Република Корея публикуваха в Туитър снимки с новородените мъничета в обятията на президентската двойка. Със съпровождащ текст: Запознайте се с мъничетата на Гоми, едно от подарените ни кучета пунгсан.

Шестте кученца - три мъжки и три женски, родени на 9 ноември, се намират в добро здраве, уточняват от южнокорейско президентство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: 6 минути до Марс
ДРУГИТЕ новини: 6 минути до Марс
​Президентът Порошенко подписа указ за въвеждане на военно положение в Украйна
​Президентът Порошенко подписа указ за въвеждане на военно положение в Украйна