НОВИНИ

Подаръци за болни деца от Българския младежки червен кръст

Младежите от Българския Червен кръст зарадваха с подаръци малките пациенти в две софийски болници.

bnt avatar logo
от Боряна Благоева
18:16, 29.12.2015
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Има деца, които и по празниците трябва да останат в болница, далеч от своите родители и близки. Стремежът на доброволците от Българския Червен кръст е малчуганите да почувстват вниманието и загрижеността на хората около себе си.

Проф. д-р Петко Минчев - директор на Университетската детска клиника по белодробни болести "Света София": "В момента са останали малко деца, поради това, че преди празниците голяма част от родителите взимат своите деца, но това са деца, които ние не можем да изпишем, поради естеството на заболяването."

Децата в Университетската детска клиника по белодробни болести "Света София" и в три отделения в Пирогов успяха да усетят поне малко от празничния дух, благодарение на Българския червен кръст. Повече от 10 години доброволците организират благотворителни кампании , за да подарят радост и топлина на болните деца в цялата страна.

Мария Христова - председател на Българския младежки червен кръст: "Подаръците са най-различни, стараем се да са специфични, т.е. за всяка възраст да има по нещо. Да няма момченца, които да имат кукли - барбита, освен ако те не си пожелаят."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в склад за строителни материали в Горна Оряховица, няма пострадали
Пожар в склад за строителни материали в Горна Оряховица, няма пострадали
Стратегическа победа в Ирак
Стратегическа победа в Ирак