НОВИНИ

Подаръци за всички от сърце...

Търговците на играчки в Русе признават, че половината от годишния им оборот е през декември. Оказва се обаче, че в града трудно може да се намери детска играчка родно производство.

bnt avatar logo
от Даниела Димитрова
18:39, 22.12.2015
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

И тази година най-предпочитани са героите от телевизионните реклами като Елза и Яна от Леденото кралство, които оживяват върху моливници, раници, телефони. Героите от „Междузвездни войни” са върху пухени възглавнички, ключодържатели, а Маша и Мечока от популярното руско филмче се продават заедно с къщата им в гората. Всички те обаче са произведени в Китай, нищо че някои от играчките пеят песни и разказват приказки на български език. Само две са родните фирми, които правят български играчки.

„Не изглеждат толкова пазарно примамливи. Ето тези камиончета от моето детство. Добро качество на пластмаса и метал. Все пак трябва да помислим за нашия пазар. Парите ни да останат тук при нас...”, каза консултантът Ивелин Дондуков.

Децата обаче не се вълнуват къде е произведена мечтаната от тях играчка. Знаят, че ще я получат от Дядо Коледа, защото са били послушни през цялата година и с нетърпение очакват белобрадия старец с чувала с подаръци.

„Какво мога да препоръчам на родителите: оставете дрешките и полезните неща за друг път, подарете дори най-простата играчка, за да се почувства детето специално на този празник”, посъветва Дядо Коледа.

За децата обаче най-незаменимият подарък си остава семейната обич и топлина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Службите - готови за реакция по празниците
Службите - готови за реакция по празниците
За какво да внимаваме ако решим да теглим бърз кредит
За какво да внимаваме ако решим да теглим "бърз кредит"