НОВИНИ

Поделението в Благоевград попълва състава си с нови военнослужещи

Сухопътните войски обявиха свободни места за 204 войници за цялата страна. Разкрита е процедура по обявяване на войнишки длъжности за приемане на военна служба на лица във военни формирования от Сухопътните войски. Кандидатите трябва да са на възраст до 28 години, и да са психически и физически здрави. За военното формирование 26 400 в Благоевград има 24 обявени свободни длъжности.

bnt avatar logo
от Десислава Малинова
14:10, 12.09.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Във формированието се търсят специалисти в комуникационно- информационните системи, шофьори и стрелец-зенитчик. След като бъдат допуснати до изпит, кандидатите за военнослужещи трябва да преминат през изпит за физическа подготовка и да положат тест за обща култура. На бъдещите военни ще им се наложи да отговорят писмено на общо 100 въпроса.

Подп. Красимир Кръстев, командир на Бригадно командване - Благоевград: Все пак да си защитник на Република България е чест и достойнство за всеки един българин. Наред с това ние участваме в трите мисии, които са: "Подкрепа на международния мир и сигурност", "Подкрепа на населението" и най-важната мисия "Защита на териториалната цялост на Република България - мисия Отбрана".

Редник Благой Костурков служи повече от година в поделението в Благоевград. Разказа, че избрал военната служба, защото поддържа добра физическа форма, научава се как да устоява на различни изпитания и да реагира в критични ситуации.

Редник Благой Костурков: Тръпката, която е в нас по време на всеки един модул, който изпълняваме – да помагаме на населението, като пожари, наводнения. Пример мога да дам с пожара 2017 г. на Кресненското дефиле, който беше първи за мен. Там беше доста голям адреналинът.

Изпитите за военнослужещи в Благоевград ще се проведат от 3 до 14 декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МС предлага Младен Маринов да бъде освободен като главен секретар на МВР
МС предлага Младен Маринов да бъде освободен като главен секретар на МВР
Бойко Борисов ще ръководи българската делегация в 73-ата сесия на ООН
Бойко Борисов ще ръководи българската делегация в 73-ата сесия на ООН