НОВИНИ

Подготовката за кралската сватба на принц Хари и Меган Маркъл

По-малко от седмица остава до кралската сватба. Принц Хари и избраницата му Меган Маркъл ще се венчаят на 19 май в параклиса Сейнт Джордж в Уиндзор. Градът вече е препълнен с туристи, текат последни приготовления за грандиозното събитие.

bnt avatar logo
от БНТ
09:27, 13.05.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Подновен паваж, пребоядисани улични табелки, витрини с фигурите на двамата младоженци, магазини, пълни с всякакви сувенири за спомен. Това е Уиндзор седмица пред сватбата. И всички пътища сякаш водят към замъка Уиндзор. Той е най-старият във Великобритания, строежът е започнал още по времето на Уилям Завоевателя преди близо едно хилядолетие.

Джослин Лойд, турист от Филаделфия, САЩ: Много е вълнуващо да видиш къде ще бъде сватбата. Тук съм с родителите ми. Те са за първи път в Англия, аз съм идвала, но не и в Уиндзор.

Карин, туристка от Швейцария: Бяхме на гости в Лондон и решихме да дойдем и дотук, защото принц Хари ще се жени. Не знаех, че кралица Елизабет живее повечето време тук.

За сватбата 2640 души, сред тях хора от благотворителни организации, младежи, ученици, са поканени в парка на замъка, в църквата за самата церемония ще влязат 600 гости. След нея Хари и Меган ще направят 25-минутна обиколка из града в каляска, ескортирани от дворцови гвардейци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извършителят на атаката в Париж бил роден в Чечения
Извършителят на атаката в Париж бил роден в Чечения
​Розоберът в Карловско тази година започна по-рано заради топлото време
​Розоберът в Карловско тази година започна по-рано заради топлото време