НОВИНИ

Подходящи ли са условията в планините?

Планините са предпочитана дестинация в празничните дни. Подходяща ли е обаче обстановката за туризъм и бели спортове?

Цветелина Атанасова
от Цветелина Атанасова
10:56, 24.12.2016 (обновена)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Какво по- приказно от бяла Коледа. Във високите части на планините вече има снежна покривка. Оголените части по билата са заскрежени, в района на връх Ботев на Стара планина има умерен вятър, но в по- ниските части е спокойно

ЯВОР КАРОЛЕВ - дежурен в ПСС на БЧК
Ясно, слънчево време, тихо и дори във високата част на планината с температури между -3 и -6 градуса. Не е много студено, разкошни условия за туризъм. Има проблем от доста време наваля сняг и оттам нататък пешеходните пътеки са доста заледени.

Планинският спасител съветва туристите да са оборудвани с котки за обувките и щеки за по-безопасно предвижване. Той напомня, че е задължително телефонът да бъде зареден, а близките хора да имат информация за прехода, който ще се прави.

ЯВОР КАРОЛЕВ - дежурен в ПСС на БЧК
Хубаво е да не бъдеш самичък в планината, да бъдеш с компания, поне двама, трима души за да си помагат един на друг, да се обличат топло, да носят слънчеви очила особено днеска, защото при много силно слънце изгарянето на очите е често срещано, а то е болезнено.

Условията за ски и сноуборд по зимните ни курортите са отлични, казват от ПСС. Навсякъде лифтовете работят, пистите се обработват. От днес е открита и пистата Мечи чал на Чепеларе.

Актуална информация за обстановката в планините, както и за помощ при необходимост може да получите и на денонощните телефони на ПСС 02 963 2000 и 0 887 100 237

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителна инициатива на деца с увреждания
Благотворителна инициатива на деца с увреждания
В благоевградското село Покровник традицията за Бъдни вечер се спазва стриктно
В благоевградското село Покровник традицията за Бъдни вечер се спазва стриктно