НОВИНИ

Подкрепа за образование на деца бежанци, учещи в български училища

подкрепа образование деца бежанци учещи български училища

“Кариера с Кауза” е единственият по рода си кариерен форум в България, който се организира всяка година и е посветен изцяло на професионалната реализация в сферата на гражданския сектор. От миналогодишното издание на форума, изложението се провежда с своя благотворителна кауза, за която се събират средства. Тазгодишното издание на “Кариера с Кауза” реши да подкрепи възможностите за равно образование на децата бежанци, живеещи и обучаващи се в България.

Процеса на адаптация и интеграция на бежанците в друга страна е един труден и продължителен процес, в който всяка една стъпка от особено значение. Справянето с езиковата бариера, намирането на работа, продължаването на образованието са едни от най-важните и трудни етапи в интеграционния процес за бежанците.

Сдружение „Съвет на жените бежанки“ чрез своята социална, материална и консултанска дейност всекидневно се опитва да подпомага всяка една стъпка в процеса на интеграция и адаптация на бежанците. Една от най-важната и съществена част в интеграцията на семействата бежанци е образованието на техните децата. Именно децата са тези, които са най-адаптивни и научават най- бързо и лесно български език в семейството. Близките им обаче често пъти нямат възможност да им осигурят всички необходими пособия за пълноценното ежедневие на един ученик. Екипът на “Кариера с Кауза” и сдружение „Съвет на жените бежанки в България“ се обръща към всички участници и симпатизанти на тазгодишния форум с призив да подкрепят равния достъп до образование за тези деца, чиито семейства са избрали те да учат и живеят в България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Представиха проекта на Закона за концесиите
Представиха проекта на Закона за концесиите
Погребаха военния командир на Хизбола
Погребаха военния командир на Хизбола