НОВИНИ

Подлези в София са в лошо състояние, макар че са ремонтирани преди година

Ремонтирани само преди година подлези отново са в изключително лошо състояние. Течове, липсващи лампи, стърчащи жици и арматура са само част от проблемите, появили се скоро след освежаването. Проблемите ви показахме още вчера, а днес от строителния надзор към общината обясняват, че обектите още са в гаранция и всичко ще бъде ремонтирано наново за сметка на изпълнителите.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова БНТ-София
20:01, 31.01.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Подлезът под кръстовището на булевардите България и Гоце Делчев е ремонтиран в средата на 2015-та година. Обновявени бяха настилките, облицовките и таваните. Днес проблемите са видими и се налага спешно да се направи ремонт на ремонта, докато обектът е в гаранция.

Иво Иванов, инвеститорски контрол към Столичната община: Няколко са основните групи проблеми, като първите и най-значими са вандалските прояви на подрастващите, демонтират се подвижните ламели, които са декоративен елемент. Наличие на ПТП-та, които в зоната на транспортното съоръжение водят до компроментиране на неговата хидроизолация.

Пример за бързо разпадащ се ремонт е и подлеза под булевардите Витоша и Пенчо Славейков, а най-проблемната част е там, където минава трамвайното трасе.

Иво Иванов: Един дефект в спирачна система на задна мотриса увеличава вибрациите до степен, до които трасето трудно поема.
;

Ремонтът тук е правен преди около година, а подлезът е в изходна позиция. Въпреки, че обектът е в гаранция и скоро ще се поправя наново, минувачите не са доволни.

Калпав ремонт на какво може да се дължи друго? Освен , че ние не си поддържаме нещата не е направен както трябва ремонта при всички положения.
Некачествено изпълнение и водите не са хванати, трябвало е да се дренират и да се изведат.

От строителния надзор към общината обясниха, че много от магазините в подлезите нерегламентирано са си изградили водопроводни и канализационни връзки и заради това има толкова много течове. В момента ремонт на ремонта се извършва и на подлеза на площад Ручей, а за подлезите на „Т. Каблешков“ и „Гоце Делчев“ получихме уверението, че ще се направи оглед и проблемите ще бъдат отстранени за сметка на строителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво очаква Македония от преговорите с Гърция за името на страната?
Какво очаква Македония от преговорите с Гърция за името на страната?
В Русе протестираха срещу закриването на паралелка
В Русе протестираха срещу закриването на паралелка