НОВИНИ

Подмениха водопровода до жилищния блок в Русе, който се разцепи след ВиК авария

Автор: Оператор: Пламен Иванов БЛАНК: Водоснабдителното дружество в Русеспешно подмени уличния водопроводдо блок „Георги Бенковски” , който се разцепи и наклони опасно преди десет дни. Хората, които живеят в 7-етажната кооперация, обвиняват поредната авария на ВиК за проблема и ще търсят отговорност отдружеството за укрепването на жилищната сграда.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Андрей Кючуков
19:30, 04.04.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

100-годишният чугунен водопровод, който минава под улица „Тодор Каблешков”, вече е подменен. Цената на новите полиетиленови тръби е 48 хиляди лева.

Първолета Григорова: Водното дойдоха. Ровиха там, ровиха. После вече като писахме до кмета, почнаха да сменят тръбата, водопроводната. Смениха я и казват не е от нас.

За седмица обаче цепнатината в средата на блока вече е достигнала близо половин метър ихората се чувстват несигурни.

Минка Габровска: Цялата ми тераса е в тухли. Чува се като падат нещата.
Капка Милева: Към момента това положение застрашава здравето и живота на хората, които обитават сградата.

Семействата в блока са категорични, че течът преди 10 дни, който е напълнил мазите им с вода, е довел до конструктивните промени на кооперацията, като част от нея се е наклонила. Специалисти направиха допълнителни замервания и геодезически проучвания в района.

Капка Милева: Разбрахме, че вече е готово становището на експертите, което е категорично, че се дължи в резултат на спукан водопровод на ВиК - Русе.

Потърпевшите семейства заявиха, че ще настояват укрепването на блока да е за сметка на водоснабдителното дружество. Те от своя страна обещаха да коментират темата следващата седмица. А от общината поеха ангажимент да асфалтират улицата и да ремонтират тротоарите до кооперацията , които също са сериозно деформирани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общината не обезщетява собственици на частен имот в парка Гео Милев
Общината не обезщетява собственици на частен имот в парка "Гео Милев"
Ще има електронночетими варианти на учебници
Ще има електронночетими варианти на учебници