НОВИНИ

Подновиха издирването на Мирослав, който изчезна в Стара планина

Продължава издирването на 34-годишния Мирослав Късовски, който от миналата сряда е в неизвестност. В опит да се изкачи до връх Ботев с колело мъжът изчезна и вече шести ден няма следа от него. За последно сигнал от мобилния му телефон е засечен в неделя. В спасителната операция от вчера участват армейски части и военния хеликоптер "Кугър". Пет следови кучета също претърсват района.

bnt avatar logo
от БНТ
09:19, 01.11.2016 (обновена)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Военните и доброволците вече са обходили значителен по обем периметър, но засега без резултат.

ген. Груди Ангелов, командир на 61-а Стрямска механизирана бригада: Спасителните служби и охраната на Национален парк "Централен Балкан" са извършили доста работа. Около 25-30 квадратни километра е районът, който е обходен. Ние вчера с войниците обходихме около 4 км. Времето беше много студено, духаше силен вятър. Днес ще обходим от порядъка на 10-15 квадратни километра.

Въпреки лошото време в района на връх Ботев все още има надежди, че Миро е жив, казват опитни планинари.

Иво, приятел на Мирослав: Събираме се все по-големи групи. Военните са тук, полиция. Надяваме се, че ще покрием по-голям район и този път поне ще имаме успех.

Христо Стаматов, спасител: Шансът е на негова страна - на 100%, докато не открием човека. Всички тези хора, които сме се събрали търсим него. Дано днес свършим работата, за която сме излезли.

Издирването вече е съсредоточено в най-опасната за туристите зона в Балкана - местността Джендема.

Христо Стаматов, спасител: Самото наименование, думата джендем какво ви говори... човек трябва да си преценява сам възможностите като погледне къде отива.Теренът е много пресечен, много дерета, дълбоки, високи, стръмно е много. Все пак това е най-високата част на Стара планина.

Мъглата над върха силно затруднява работата на военния хеликоптер, коментираха от спасителния екип. Търсенето ще продължи през целия ден - до стъмване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тропически циклон порази остров Крит
Тропически циклон порази остров Крит
Барак и Мишел Обама раздадоха лакомства за Хелоуин
Барак и Мишел Обама раздадоха лакомства за Хелоуин