Дейностите по разширяване на пътя Пловдив-Асеновград ще бъдат подновени още в края на този месец, обяви председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов. Същевременно започва процедура за проектиране на Източен обход на Пловдив, който да осигурява достъп до автомагистрала "Тракия".

Пловдив Асеновград

Още в края на февруари ще се възобновяви ремонтът на директното трасе – Пловдив-Асеновград, въпреки че техническите изисквания за зимния период позволяват ограничени дейности до 15 март. Ще се извършват изкопни работи, за които зимните условия няма да са пречка, уточни инженер Атанасов. Приключени са процедурите за присъединяването към директното трасе на локалните платна, които не бяха включени в основния технически проект.

Инж. Дончо Атанасов, председател на Управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура": "Довършваме достъпа до всички имоти на локалните платна около кръговите движения с цел достъп до всички имоти и производствени бази, офиси и всички инвеститорски намерения, които тепърва ще се реализират."

Още до края на тази седмица проектите за локалните платна ще се съгласуват с всички необходими институции, след които трите общини, на чиято територия са платната, започват процедури за подробни устройствени планове и отчуждаване на имоти. Успоредно с това започват процедурите за идеен проект на югоизточния обход на Пловдив.

Инж. Дончо Атанасов, председател на Управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура": "Започваме ново задание и процедура за проектиране от кръговото движение на жп прелеза до автомагистрала Тракия. Със съвсем нови решения с локални платна и безконфликтно преминаване по околовръстния път, както е решен софийският околовръстен път."

Председателят на управителния съвет на Пътната агенция се срещна при областния управител на Пловдив с експерти и кметове на общини, свързани с обсъжданите проекти.