НОВИНИ

Подобрява се състояние на натровените децата от Босилковци

Подобрява се състоянието на децата от русенското село Босилковци, които вчера бяха приети с хранително отравяне в Инфекциозното отделение. Очаква се до утре да излязат микробиологичните анализи за причините за отравянето. Детската градина е затворена и се проверява от служители на Здравната инспекция в Русе.

bnt avatar logo
от Олга Василева
20:10, 27.04.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

7 деца от детската градина в село Босилковци бяха настанени в болница със симптоми на хранително натравяне.

Милко Йорданов -родител на едно от пострадалите деца: "Миналата нощ малката щерка почна оплаквания - разтройство, повръщане. Моето момиченце беше едно от най-потърпевшите, защото беше на система."

Родителите получили информация, че децата са яли фрикасе.

Милко Йорданов -родител на едно от пострадалите деца: "Обаче, леличката, която е била там и им разсипвала храната казала, че месото някакъв червеникав оттенък е имало, може би е било телешко. Всички беди дойдоха от туй, че направиха тая кухня майка. По-рано тук се готвеше на място и децата си бяха добре."

От кухнята-майка пък са категорични, че проблема не е при тях.

Катя Йорданова - главен готвач на кухня - майка: "Храним около 280 деца детски градини, 360 ученика. Аз съм далеч от мисълта, че проблемът е тука. Вие само виждате - готви се на 1 място, а проблема е само в 1 село."

Състоянието на децата е стабилизирано.

Стела Кръстева - връзки с обществеността към Университетската болница в Русе: "Не са приемани нови деца през нощта. Нощта е преминала спокойно, само при едно от децата има леки болки в корема. Положението е овладяно."
Димитър Славов - кмет на град Бяла: "Ние веднага сме взели мерки, вчера сме взели натривки, проби от въпросната детска градина, от кухнята майка и са изпратени в лицензирана лаборатория във Варна. Резултатите ги очакваме утре."

Детската градина остава затворена до изясняване на случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът прие правилника, отпада блиц контрола
Парламентът прие правилника, отпада блиц контрола
Какво съдържа коалиционното споразумение между ГЕРБ и Обединените патриоти?
Какво съдържа коалиционното споразумение между ГЕРБ и Обединените патриоти?