Няма опасност за живота на детето, което беше ударено от джип на столичния булевард "Никола Вапцаров". 14-годишното момиче е оперирано и състоянието му се подобрява. При инцидента снощи обаче почина 13-годишно момиче. Двете деца са пресекли булеварда през процеп между оградата и мантинелите.

Катастрофата коментираха премиерът Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Според тях не санкциите, камерите и полицаите ще спрат такива случаи, а съзнанието.

14-годишното момиче е в Детската травматология на "Пирогов" и е в добро общо състояние. Вчера спешно е свикан екип, който е установил, че травмата му е ортопедична - счупване на подбедрицата.

Д-р Явор Бухалски, Детска травматология, "Пирогов": Беше оперирано по спешност още през нощта, в момента се възстановява, контактна е, адекватна, без съществени оплаквания.

Детето имало и травма на вътрешни органи, и комоцио.То ще остане в болницата за наблюдение, за да не се появят усложнения след катастрофата. Лекарите уверяват, че в рамките на месец момичето отново ще е на крака и ще се движи свободно.

13-годишното момиче обаче почина на път за болницата. Предполага се, че децата са се прибирали от близкото училище.

Шофьорът не е употребил алкохол. Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост, разследването продължава.

Шофьорът на джипа, който блъсна 2 деца: Карах бавно, минавах на зелено

Шофьорът на джипа, който блъсна 2 деца: Карах бавно, минавах на зелено

Две момичета - на 14 и 13 години, бяха блъснати на столичния бул. "Н. Вапцаров" в София. По информация на "По света и у нас" едното от тях е починало....

Случаят днес коментира и премиерът Бойко Борисов.

Бойко Борисов, министър-председател: Не мога да сложа милиционер на всяка дупка и на всеки, който по драстичен начин не иска да спазва закона. Преди говорехме, че сме полицейска държава, първия ми мандат, помните ли, сега или трябва да направим така с Маринов да наситим всичко с полиция и тогава ще кажете - ама те ни контролират. Демокрацията и самото общество също да помага. Като са видели хората, че минават през тази дупка, защо не спря някой да им направи забележка.
Бойко Борисов: Могат да се направят реформи в дейността и организацията на НСО

Бойко Борисов: Могат да се направят реформи в дейността и организацията на НСО

Според премиера Бойко Борисов могат да се направят реформи в дейността и организацията на НСО, ако експерти направят подобно предложение след анализ н...

Според вътрешния министър Младен Маринов глоби и репресивни мерки не помагат, той призова шофьорите за по-голямо внимание, защото децата носят изненади на пътя.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Знаете, много често си проправяме път, за да ни е по-пряко отколкото да ни е по-безопасно, това го правим навсякъде като хора. Когато гледаш практически да ти е по-лесно, а не мислиш за сигурността се стига до тия неща, но това са деца, ние не можем да ги съдим.

Маринов призова и родителите в есенно-зимния сезон да обличат децата с по-ярки дрехи и по тях да има светлоотразители.

"Пътна полиция" започва мащабна операция в цялата страна

"Пътна полиция" започва мащабна операция в цялата страна

Мащабна операция на "Пътна полиция" започва на територията на цялата страна, съобщи МВР. Причината е констатираната възходяща тенденция на тежки пътно...