НОВИНИ

Подобрява се състоянието на децата с хранително отравяне във Варна

Подобрява се състоянието на децата от детска градина “Звънче”, които вчера бяха приети за лечение заради многократни повръщания след консумация на яйчен пастет. Четири от пострадалите осем деца са настанени в Инфекциозната клиника на университетската болница “Света Марина” с диaгноза бактериално хранително отравяне. Останалите са освободени за домашно лечение.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петър Дойкински, Емил Жупов
18:00, 17.02.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Няколко часа след сутрешната закуска 5 деца от детска градина „Звънче” са проявили симптоми на хранително отравяне с повръщане и стомашно неразположение. Сигналът е подаден от медицинската сестра. Те са постъпили за преглед през кабинетите на Инфекциозна клиника, като четири от тях са настанени за лечение. Установено е, че вчера след 18 часа още 22 деца са се оплакали от стомашно-чревни проблеми. Те са били основно с повръщане и не се е налагало да бъдат приети в болница.

Дочка Михайлова, директор на РЗИ - Варна:
"Проведен е разговор с родителите на всичките 27 деца. В момента са без оплаквания и всички са добре. Родителите са уведомени, че трябва да изследват децата си."

Екипи на Регионалната здравна инспекция са взели материали за изследване от обслужващия персонал, от повърхности и от кухненски съдове в детската градина. Агенцията по храните е взела проби от храната.

Дочка Михайлова, директор на РЗИ - Варна:
Проучването е установило каква храна са консумирали. Взети са проби от храната и чакаме изследването.

Резултатите, които ще покажат дали се касае за проблем с храната или някакъв вид вирусна или бактериална инфекция, ще станат ясни в началото на следващата седмица. Днес детска градина “Звънче” работи нормално, като децата с оплаквания пропуснаха заниманията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бившият британски премиер Тони Блеър започва кампания срещу Брекзит
Бившият британски премиер Тони Блеър започва кампания срещу Брекзит
Премиерът представи резултатите от проверките в министерствата
Премиерът представи резултатите от проверките в министерствата