Подозрителен пакет беше изпратен до ресторанта на холивудската звезда Робърт Де Ниро в Ню Йорк. Районът е отцепен. В момента на засичането на пакета заведението е било празно.

© снимка: АРХИВ

Полицията уточнява, че пратката вече е иззета и не представлява заплаха.

Предполага се, че става дума за самоделно взривно устройство, което много прилича на онези, изпратени до изявени критици на президента Доналд Тръмп.

От началото на седмицата подобни устройства бяха изпратени до бившият вицепрезидент Джо Байдън и губернаторът на Ню Йорк Марио Куомо, бившия президент Барак Обама, бившия конкурент на Тръмп в президентските избори Хилари Клинтън, бившия директор на ЦРУ Джон Бренан, бившия главен прокурор Ерик Холдър, милиардерът и спонсор на демократите - Джордж Сорос, до конгресмен-демократ от Калифорния.

Инцидентите се случват по-малко от две седмици преди частичните избори за Конгрес.

Нито един от откритите пакети с бомби не се е взривил, пострадали няма.

В средите на демократите смятат, че случващото се е в следствие на политиката на президента Тръмп, който често критикува либералните медии и точно личностите, получили пакетите.

Актьорът Робърт Де Ниро е поддръжник на Демократическата партия в САЩ и често е критикувал Тръмп в речите си.

Сплашиха с осем бомби демократи в САЩ

Сплашиха с осем бомби демократи в САЩ

Най-малко осем са самоделните бомби, изпратени по пощата до високопоставени представители на Демократическата партия в Съединените щати. Инцидентите...