НОВИНИ

Подписан е договорът за изграждане на воден цикъл в Добрич

Министърът на околната среда в оставка Ивелина Василева и кметът на Добрич Йордан Йорданов подписаха договора за предоставяне на финансова помощ от Оперативна програма "Околна среда" за изграждане на водния цикъл на града. Общата стойност на проекта е близо 115 милиона лева.

bnt avatar logo
от БНТ
12:05, 29.12.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Ще бъде рехабилитарана част от водопреносната и канализационната мрежа. Предстои реконструкция на пречиствателната станция. На церемонията присъства премиерът в оставка Бойко Борисов.Той подчерта, че проектът е важен за града, тъй като Добрич в момента е рекордьор по загуби на вода. Близо 83 на сто от водата в момента изтича в земята. Борисов направи и демонстрация колко вода се губи по старата водопреносна мрежа в града.

Бойко Борисов - министър-председател в оставка: Ако приемем, че това е водата на Добрич за пълна 100% в земята, за да не развалям тука килима, в земята, а е платено от хората тази вода изтича в земята. И остават 17% по-малко, това остава за ползване в Добрич, това отива в земята. Хората го плащат, фирмите го плащат, бизнесът го плаща, от нашия джоб. Само това се ползва. Рекордьорите в България са в Добрич по разхищаване на вода.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Двама българи са арестувани в Гърция за трафик на мигранти
​Двама българи са арестувани в Гърция за трафик на мигранти
Забраниха пиратките в Новогодишната нощ в Пловдив
Забраниха пиратките в Новогодишната нощ в Пловдив