НОВИНИ

Подписка в Благоевград за референдум "за" и "против" въвеждане на еврото у нас

В Благоевград стартира подписка за организиране на национален референдум „за“ или „против“ въвеждането на еврото като официална валута в страната. Тя се организира от партия „Възраждане“, като целта на политиците е да съберат поне 200 000 подписа, за да влезе идеята за референдум за обсъждане в парламента.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Христова
07:25, 04.05.2018
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Въпросът за членството на България в еврозоната не е икономически, а политически. Това смята лидерът на партия “Възраждане” Костадин Костадинов, който представи аргументите си за инициирането на подписка за провеждането на референдум по въпроса за влизането ни в еврозоната и премахването на българския лев, като официална валута в страната.

Костадин Костадинов, лидер на партия “Възраждане”: Ако влезем в еврозоната няма процедура за възстановяване на национална валута до сега. България губи последната си остатъчна независимост, а именно финансовата си независимост. От там насетне държавния бюджет, паричния поток и обръщението финансовото на страната, ще се вземат като решения какви да бъдат размерите във Франкфурт от Европейската централна банка.

Костадинов е убеден, че въвеждането на еврото ще доведе до икономически трусове в страната.

Костадин Костадинов, лидер на партия “Възраждане: Първо ще има инфлация, сериозна, двуцифрена. Това което се случи в Гърция, където влизането на страната в еврозоната на практика стартира процеси довели до рухването на гръцката икономика и свръх задължеността и инфлация и обедняване на населението там, това ще бъде експонирано при нас поне по 3 защото нашата икономика е в пъти по-слаба от гръцката.

Според жители на Благоевград, допитване до хората за замяната на националната валута трябва да има. Важно е обаче и те да са добре информирани за плюсовете и минусите от такава промяна.

- Смятам че задължително трябва да има такъв референдум, понеже това е много важен етап от развитието на нашата страна и хората трябва да дадат обективното си мнение по този въпрос.
- Не мога да дам точен отговор ако не съм запознат. Първо да излязат и да кажат какви са плюсовете и минусите и тогава и тогава да вземам отношение.

Подписи в подкрепа на искането за референдум ще се събират до 23 юли на централни места в Благоевград. До момента подписки са организирани в 21 областни центрове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американската филмова академия изключи Бил Козби и Роман Полански
Американската филмова академия изключи Бил Козби и Роман Полански
Аукционни къщи продават парчета от кралските сватбени торти
Аукционни къщи продават парчета от кралските сватбени торти