Подпорна стена на речното корито в Търговище се срути вчера след пороите. Свлечен е земен насип, а част от асфалта на крайречния булевард е увиснал над реката. Пропаднали са бордюрите и пътната мантинела. Движението в участъка се извършва в едната лента.

Търговище

Тази сутрин комисия от общинската администрация извърши оглед на щетите, а от кметството започнаха процедура по възстановяването им.

Над 40 са сигналите за наводнени подземни помещения в обществени, жилищни сгради и в търговски обекти. Работата по отводняването и почистването им продължава.

Аварийни екипи почистват и дъждоприемните шахти. По данни на метеорологичната станция, количеството на падналия в Търговище дъжд е 75 л/кв. м., което е близо 95 % от месечната норма. Улиците потънаха във вода, а шахтите бълваха като фонтани.

Д-р Дарин Димитров, кмет на Община Търговище: Канализацията трудно побираше всичката вода, всъщност това е най-голямото бедствие тук. От дъжда има наводнени мазета, детски градини, мазета на училище, но няма такива големи щети. Единствената щета е тази подпорна стена, която е на пътя. Ще бъде направена в най-близко време, ще гледаме да я възстановим от община Търговище, според инженера на общината ще струва около 50 хил. лв.
Димитър Иванов, очевидец: В началото на пролетта го ремонтираха, при първия по-силен дъжд и се приключи с ремонта.