По данни от миналата зима над 3 000 души в Париж нямат къде да пренощуват през студените месеци. Именно затова, кметът на града Ан Идалго обяви, че тази зима тя ще отвори емблематичната сграда на Парижкото кметство за 50 жени без дом, а в по-студените нощи приемът ще бъде двоен – до 100 жени ще могат да пренощуват в легендарният исторически замък, наречен на френски Hotel de Ville.

Париж ще осигури подслон и храна за бездомниците в различни районни кметства през студените месеци на годината. Това съобщи кметът на френската столица Ан Идалго в интервю за в. "Журнал дю диманш". В края на ноември се предвижда в две зали в кметството на четвърти Парижки район да бъдат доставени спални принадлежности. Там ще може да бъдат настанени до 100 бездомници на площ от 750 кв. м. Те ще получат и храна.

Забраняват на бездомниците в Унгария да спят по улиците

Забраняват на бездомниците в Унгария да спят по улиците

В Унгария влезе в сила закон, който забранява на бездомните хора да спят на улицата.

Според Ан Идалго Париж спешно се нуждае от три хиляди места за настаняване и се ангажира до края на годината да бъдат осигурени поне половината от тях. Това ще стане именно чрез адаптирането на части от кметства и други административни помещения, както и необитавани сгради за нуждите на бездомните хора. Кметът на френската столица призова правителството да поеме отговорността за останалите хора без подслон.