НОВИНИ

Подземни контейнери в Сандански

Община Сандански е една от първите, която пусна в експлоатация 10 нови подземни контейнера за смет. Те са от най-ново поколение, с много по-голяма вместимост и с множество предимства пред останалите кофи за смет. Новите контейнери бяха въведени пробно през лятото на миналата година, а сега вече се използват.

bnt avatar logo
от Десислава Малинова
18:41, 09.01.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Модерните контейнери са поставени под земята на дълбочина до два метра и половина, а над земята е само приемното устройство и така около самите кофи е чисто.

Невена Ковачева: Да, много ми харесват... да, ползваме ги. Искаме да се оправи града, да е хубав, туристически град.

Ползването на новите контейнери може да става по два начина. Ако искате с ръка, ако искате - с крак. Подземните контейнери са с различна вместимост - като по-големите събират отпадъци колкото 4 от старите кофи.

Кирил Котев, кмет на община Сандански: В натоварени дни, почивни дни, ние може да извозваме на 24 часа, което ни пести разходи. Другото което е, че дискомфорта на гостите на града и на жителите, когато те се разхождат, да допускаме коли, които да сметоизвозват - също е премахнат и този проблем.

Община Сандински е внесла подземните контейнери от Сърбия и предвижда да купи още 30, които ще бъдат поставени на други проблемни места в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Критика срещу Алтернатива за Германия за подхода с атакувания депутат
​Критика срещу "Алтернатива за Германия" за подхода с атакувания депутат
Телeфонни измамници взеха 53 хиляди лева от дете
Телeфонни измамници взеха 53 хиляди лева от дете