НОВИНИ

Поетапно възобновяват зоопарка в Перник

Перничани вече имат своя зоокът в парка. Зад мрежата посетителите могат да видят зайчета, холандски качулати кокошки, златни фазани, декоративни патета и много гълъби. Амбицията на Община Перник и стопаните му от социално предприятие "Флор" е да се възстанови унищоженият след промените градски зоопарк. Изграждането на новата придобивка е поредният етап от реконструкцията на градския парк в Перник.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
19:00, 23.05.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Идeятa да се създаде зоокътът е на заместник-кмета на град Перник Денислав Захариев. Предложението му се рeaлизaра със общински средства, а изпълнител e социалното предприятие „Флop“, ĸoетo гo cтoпaниcвa.

Валентин Пешев, стопанин на зоокъта: "Мислехме да сложим само две зайчета, два-три гълъба и две джинки. Обаче видяхме, че има невероятен интерес. Докато го правехме, имаше страшен интерес от делата. И лека-полека започнахме разширяване.

Сериозна помощ организаторите получили от много хора, които дарили нови обитатели на минизоопарка. Сред тях са Сдружение на гълъбовъдите в града, които дарили гълъби. Ветеринарен лекар обещал да занесе два фазана, но дарил още две патета и джинки.

Валентин Пешев, стопанин на зоокъта: "До онзи ден бяхме приготвили да сложим три надписа. Сега, след празниците, ще сложим указателни табели за всички различни гълъби, за да знаят хората, които идват какво гледат."

Амбицията на организаторите е на това място да се възроди някогашният градски зоопарк, в който е имало много и разнообразни животни. Сегашният зоокът ще продължи да се разраства и в него подслон ще намерят всички видове, които са пoзвoлени от зaĸoна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юнкер отново защити споразумението с Турция
Юнкер отново защити споразумението с Турция
Увеличава се броят на жертвите на атентатите в Сирия
Увеличава се броят на жертвите на атентатите в Сирия