НОВИНИ

Погребаха 18-годишния Алекс от Бяла

Жителите на Бяла си взеха последно сбогом с 18-годишния Алекс, който почина след побой за цигара пред дискотека в града. Поклонението, което премина при засилено полицейско присъствие, се извърши в църквата „Св. Георги“.

bnt avatar logo
от БНТ
11:42, 18.07.2017
8597
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Родителите на Алекс останаха безмълвни в скръбта си, безмълвни останаха и представителите на местните институции. Съучениците и приятелите на момчето още са в шок и не могат да повярват как банално спречкване на улицата е довело до смърт. Казват, че агресията няма място в живота ни и настояват убиецът на Алекс да получи най-строгото наказание, което законът предвижда.

;
Константина Иванова, братовчедка на Алекс: Каквото и да е наказанието за Алекс, той няма да се върне. Добро дете, какво да бъде едно 18-годишно момче...

По-рано днес в „Денят започва“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че убиецът на Алекс - 31-годишния Валентин Маринов ще получи най-тежкото обвинение.

Румяня Арнаудова, говорител на главния прокурор: Това е най-тежкото обвинение. Това е квалифицирано убийство по смисъла на Наказателния ни кодекс, за което се предвижда максималното наказание. Включително и доживотен затвор без право на замяна. Считаме,че това е адекватното обвинение и ще защитаваме и това обвинение пред съда.

Въпреки смъртта на Алекс жителите на Бяла са категорични,че в града няма етническо напрежение между българи и роми, но те настояват убиецът на момчето да получи най-строгото наказание, което законът предвижда. Засега протести не се планират.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варна почете Васил Левски
Варна почете Васил Левски
Стотици македонски туристи бедстват след потопа в Гърция
Стотици македонски туристи бедстват след потопа в Гърция