Джордж Буш-старши ще бъде погребан на 6 декември не територията на президентската библиотека, носеща неговото име, в Тексаския аграрен и машиностроителен университет (Texas A&M University) в градчето Колидж Стейшън, съобщи учебното заведение, цитирано от Ройтерс.

Президентът Доналд Тръмп съобщи, че президентският самолет ще излети за Хюстън след завръщането му от Аржентина, за да транспортира тленните останки на Буш-старши до Вашингтон. В сряда след поклонението на Капитолия, "Еър форс 1" ще ги върне в Хюстън. Белият дом вече обяви, че 5 декември ще бъде ден на национален траур.


Знамената в САЩ ще бъдат  спуснати наполовина за 30  дни в памет на Буш-старши

Знамената в САЩ ще бъдат спуснати наполовина за 30 дни в памет на Буш-старши

Знамената в САЩ ще бъдат спуснати наполовина през следващите 30 дни в памет на бившия президент Джордж Буш-старши, който почина на 94-годишна възраст....

На 6 декември в епископалната черква "Сейнт Мартин" в Хюстън ще бъде отслужена литургия, след което ковчегът ще бъде превозен с влак до Колидж Стейшън. Буш-баща ще бъде погребан на закрита церемония в тесен семеен кръг до покойната си съпруга Барбара и дъщеря им Робин, починала на тригодишна възраст през 1953 г., припомня ТАСС.

Почина Джордж Буш-старши

Почина Джордж Буш-старши

Почина Джордж Буш - старши - 41-ят президент на САЩ. Той е издъхнал в петък на 94-годишна възраст в дома си в Хюстън, Тексас, съобщи говорител на семе...