НОВИНИ

Керч се сбогува с жертвите от кървавото нападение

Керч се прости със 17 от загиналите 20 души при нападението в местния колеж в сряда. Повече от 30 хиляди души присъстваха на траурната церемония на централния площад в града. Останалите трима ще бъдат погребани по родните си места, извън Кримския полуoстров. Местни медии предаваха панахидата на живо.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
15:01, 19.10.2018 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Часове преди началото на траурната церемония на площада започнаха да се събират хора, за да кажат последно сбогом на учениците и служителите от местния колеж.

17-те ковчега бяха внесени на площад Ленин от служители на министерството на извънредните ситуации, и положени на специално подготвени маси. Панихидата беше отслужена от местния митрополит. Заупокойна молитва прочете и главният имам на града, защото едно от загиналите момчета е мюсюлманин.

- "Съболезнования на семействата, на майките. Такава мъка не може да се опише и преживее..."
;

Разходите по погребенията се поемат от бюджета на Крим. Семействата на загиналите ще получат по един милион рубли, а тези на ранените по 500 хиляди. Мотивите за нападението, извършено от 18 годишния Владислав Росляков, все още се търсят. Криминалисти продължават да събират улики, иззети са досиетата му от колежа и военните комисии, разпитани са хора, с които е контактувал.

;

Стана ясно, че законно притежаваното оръжие е съхранявал по всички правила - в специален сейф в дома си. Не е ясно обаче от къде е имал пари за него, както и за пушката, защото семейството не е било заможно. Посмъртно ще му бъдат направени психологична, психиатрична експертиза и графологичен анализ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Жители на силистренски села излязоха на протест заради лош път
​Жители на силистренски села излязоха на протест заради лош път
Борисов и Медведев обсъдиха енергийни теми в Брюксел
Борисов и Медведев обсъдиха енергийни теми в Брюксел