В замъка Уиндзор се открива изложба, посветена на сватбата на Меган Маркъл и принц Хари, предаде Ройтерс. Феновете на знатната двойка ще могат да видят роклята-дело на британската дизайнерка Клеър Уейт Келър, творчески директор на Живанши, която Меган носеше на сватбата си на 19 май.

© снимки: БТА

Освен роклята ще бъдат изложени обувките, които Меган носеше за щастливото събитие, воалът ѝ с ръчно бродирани цветя от 53-те страни от Общността на нациите и диамантената тиара, взета на заем от булката от кралица Елизабет Втора за големия ден.

Пълното булчинско снаряжение на Меган ще бъде поставено в голяма стъклена кутия редом до одеждите, носени от принца в деня на сватбата. Тоалетите ще са изложени на показ в голямата зала за приеми на замъка. Тя се използва за брачни церемонии.

Експозицията ще включва и тоалети на шаферите на сватбата, сред които тези на принц Джордж и на принцеса Шарлот. Ще има запис и на разказа на Уейт Келър за създаването на роклята, както и записи на думите, които двойката е изрекла по време на подготовката на сватбения ден.

Изложбата ще може да се разгледа до януари догодина. Меган и Хари активно са участвали в подготовката ѝ.

Кралската сватба на годината: Принц Хари и Меган Маркъл пред олтара

Кралската сватба на годината: Принц Хари и Меган Маркъл пред олтара

Американската актриса Меган Маркъл каза "да" на принц Хари в Уидзор. Шестият по ред наследник на британската корона се венча за своята избраница пред...