НОВИНИ

Показват сватбените одежди на принц Хари и Меган в замъка Уиндзор (ГАЛЕРИЯ)

В замъка Уиндзор се открива изложба, посветена на сватбата на Меган Маркъл и принц Хари, предаде Ройтерс. Феновете на знатната двойка ще могат да видят роклята-дело на британската дизайнерка Клеър Уейт Келър, творчески директор на Живанши, която Меган носеше на сватбата си на 19 май.

bnt avatar logo
от БТА
13:51, 28.10.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света
показват сватбените одежди принц хари меган замъка уиндзор галерия

Освен роклята ще бъдат изложени обувките, които Меган носеше за щастливото събитие, воалът ѝ с ръчно бродирани цветя от 53-те страни от Общността на нациите и диамантената тиара, взета на заем от булката от кралица Елизабет Втора за големия ден.

Пълното булчинско снаряжение на Меган ще бъде поставено в голяма стъклена кутия редом до одеждите, носени от принца в деня на сватбата. Тоалетите ще са изложени на показ в голямата зала за приеми на замъка. Тя се използва за брачни церемонии.

Експозицията ще включва и тоалети на шаферите на сватбата, сред които тези на принц Джордж и на принцеса Шарлот. Ще има запис и на разказа на Уейт Келър за създаването на роклята, както и записи на думите, които двойката е изрекла по време на подготовката на сватбения ден.

Изложбата ще може да се разгледа до януари догодина. Меган и Хари активно са участвали в подготовката ѝ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Бойко Борисов: Бюджетът за 2019 година е един от най-амбициозните
​Бойко Борисов: Бюджетът за 2019 година е един от най-амбициозните
Кралска сватба в Япония: Принцеса Аяко се омъжва
Кралска сватба в Япония: Принцеса Аяко се омъжва