НОВИНИ

Проведе се "Поход за свобода" в подкрепа на жертвите на трафика

Днес отбелязваме Европейския ден за борба с трафика на хора. За пета поредна година фондация "А21- България" организира "Поход за свобода" в подкрепа на жертвите на трафик. В инициативата, която се проведе едновременно в 50 държави по целия свят, се включиха 18 български града.

bnt avatar logo
от БНТ
18:35, 20.10.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

В Пловдив "Поход за свобода" се провежда за първи път. Шествието започна в 11 часа от площад „Централен" и продължи до Римския стадион. Участниците извървяха разстоянието мълчаливо.

Таня Иванова - секретар на Местната комисия за борба с трафика на хора - Пловди: Мълчалив е, защото ние сме съпричастни към милионите жертви на трафик на хора по света и да контрастираме именно тук в една от оживените точки в град Пловдив с нашето мълчание, за да може гражданите и минувачите да си зададат въпроса какво е трафика на хора.

Доброволците от Българския червен кръст, които ежедневно информират ученици и студенти за трафика на хора, също взеха участие в похода.

Мария Нешева БЧК - Пловдив: Най-често им говорим, когато се подготвят да работят в чужбина, в България да проверяват подробно работодателя, при който отиват, задължително да имат контакт с него.

Около 20 доброволци на БЧК, сред които и гръцки граждани, живеещи в Благоевград, се включиха в мащабната инициатива срещу трафика на хора.

Добрин Стоилов: България е на второ място след Румъния по брой на трафикирани хора. И именно затова искаме да направим така, че повече хора да бъдат съпричастни към проблема.
Симеон Йорданов, БЧК - Благоевград: Когато на вас ви се предлага така, някаква свръх хубава оферта примерно в Германия, без никакъв опит, добра работа на добра заплата - човек трябва да има едно наум, за какво става въпрос. Да не се предоверяваме на почти непознати хора.

Целта на инициативата е да насочи вниманието на обществото към мащабите на трафика на хора и търговията с човешки съдби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов заминава на официално посещение в ОАЕ и Египет
Премиерът Борисов заминава на официално посещение в ОАЕ и Египет
10 от 10 за ПСЖ
10 от 10 за ПСЖ