На 10 април Боян Петров - покорителят на върховете, тръгва към Хималаите. Този път с амбицията за 5 месеца да покори 5 върха и да вземе "Хималайската корона". В студиото на "Денят започва" Боян Петров каза, че през 2014 и 2016 г. два пъти е покорявал два 8-хилядника за под 100 дни.

Боян Петров, алпинист: Помня, че само на първия ми беше трудно, като климатизация да свикна. Следващите два, не че ги тичах, а просто много по-бързо ги изкачвах. Затова сега си помислих, че ако добавя още два върха и към тазгодишния план от три 8-хилядника добавих още два 7-хилядника, за да поддържаме климатизация през лятото. Така, че скачайки от 10 април буквално краят на проекта е 10 октомври, но ще се връщам в България - не е заминаване до края. От големите върхове ще се връщам с минимум 10 кг по-слаб. В момента съм 85 кг, чувствам се силен. Минах тестовете и формата ми е същата, както миналата година, тръгвайки към първия 8-хилядник, т.е. силен съм!
​Боян Петров пред БНТ: Трябваше много търпение за покоряването на Дхаулагири

​Боян Петров пред БНТ: Трябваше много търпение за покоряването на Дхаулагири

Само няколко часа след завръщането си на родна земя алпинистът Боян Петров беше гост в студиото на "Денят започва". Той заяви, че покоряването на връх...