НОВИНИ

Пол Верховен ще председателства журито на Берлинале

Холандският режисьор Пол Верховен, заснел филмите "Робокоп" и "Първичен инстинкт", ще председателства журито на 67-ия международен кинофестивал в Берлин от 9 до 19 февруари 2017 г., оповестиха организаторите.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:11, 09.12.2016
Чете се за: 00:31 мин.
Още
пол верховен председателства журито берлинале

"78-годишният Верховен е работил в различни жанрове както в Европа, така и в САЩ - заяви директорът на фестивала Дитер Кослик. - Палитрата на работата му в киното отразява креативността, многообразието, смелостта му и желанието му да експериментира." Верховен поема щафетата от американската актриса Мерил Стрийп, която бе председател на журито на тазгодишното Берлинале.

Станал известен като провокативен режисьор, Верховен започва кариерата си в Холандия, преди да замине за САЩ, където заснема някои от най-известните си филми, като се започне от "Робокоп", мине се през "Зов за завръщане", "Звездни рейнджъри", "Първичен инстинкт" и се стигне до "Човек без сянка". След това се връща в родината си, където заснема "Черната книга", излязъл по екраните през 2006 г. През 2016 г. той отново застана зад камерата, за да заснеме френско-германския трилър "Тя" с участието на Изабел Юпер.

Наградата "Златната мечка" на 67-ото Берлинале ще бъде връчена на 18 февруари следващата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Революция в пазаруването! Отварят първия супермаркет на бъдещето в Сиатъл
Революция в пазаруването! Отварят първия супермаркет на бъдещето в Сиатъл
ВЪЛШЕБНА КОЛЕДА  ВКЪЩИ
ВЪЛШЕБНА КОЛЕДА ВКЪЩИ