Започва поставянето на временна маркировка на ремонтирания участък от пътя Русе-Бяла. Поредният инцидент със загинал човек и множество сигнали доведоха до допълни мерки за сигурност по трасето.

Участъкът от Русе до разклона за Две могили е обновен. До края на септември предстои полагане на последния т.нар. запечатващ слой на асфалта. За по-голяма безопасност от днес започна маркирането в най-опасните отсечки.

Галин Григоров, областен управител на област Русе: „Така или иначе все още има около месец време, за да бъде завършен изцяло пътят, но най-опасните участъци още от следващите дни ще бъдат обезопасени допълнително с временна маркировка."

По пътя има поставени и специални табели, които информират за ограниченията и възможностите за изпреварване. Шофьорите обаче масово не ги спазват.

Николай Колев: „Безобразно каране. Особено тия чужденци, които са - за тях няма ограничения, няма нищо. При ограничение, той си минава както си иска."

Затова от Агенция „Пътна инфраструктура" настояват в района на отсечката да има и постоянно полицейски патрул. Според пътуващите често по този маршрут, решение на проблемите с безопасността по това направление ще дойде с изграждането на магистрала между Русе и Велико Търново.

Севдалин Петров: „Мечта отдавна жадувана, лелеяна… Ще чакаме обещанията, че най-после този ужасен път на катастрофи и на произшествия ще бъде вече история и ще имаме хубава магистрала."

Обжалването на част от процедурите все още бави изграждането на новата магистрала. Въпреки това оптимистичните прогнози са то да започне още догодина.