НОВИНИ

Полагат временна маркировка по един от най-опасните пътища

Започва поставянето на временна маркировка на ремонтирания участък от пътя Русе-Бяла. Поредният инцидент със загинал човек и множество сигнали доведоха до допълни мерки за сигурност по трасето.

bnt avatar logo
от БНТ
08:58, 30.08.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Участъкът от Русе до разклона за Две могили е обновен. До края на септември предстои полагане на последния т.нар. запечатващ слой на асфалта. За по-голяма безопасност от днес започна маркирането в най-опасните отсечки.

Галин Григоров, областен управител на област Русе: „Така или иначе все още има около месец време, за да бъде завършен изцяло пътят, но най-опасните участъци още от следващите дни ще бъдат обезопасени допълнително с временна маркировка."

По пътя има поставени и специални табели, които информират за ограниченията и възможностите за изпреварване. Шофьорите обаче масово не ги спазват.

Николай Колев: „Безобразно каране. Особено тия чужденци, които са - за тях няма ограничения, няма нищо. При ограничение, той си минава както си иска."

Затова от Агенция „Пътна инфраструктура" настояват в района на отсечката да има и постоянно полицейски патрул. Според пътуващите често по този маршрут, решение на проблемите с безопасността по това направление ще дойде с изграждането на магистрала между Русе и Велико Търново.

Севдалин Петров: „Мечта отдавна жадувана, лелеяна… Ще чакаме обещанията, че най-после този ужасен път на катастрофи и на произшествия ще бъде вече история и ще имаме хубава магистрала."

Обжалването на част от процедурите все още бави изграждането на новата магистрала. Въпреки това оптимистичните прогнози са то да започне още догодина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям пожар гори в австралийски завод
Голям пожар гори в австралийски завод
Жителите на Своге отново на протест с искане за ремонт на опасния път
Жителите на Своге отново на протест с искане за ремонт на опасния път