НОВИНИ

Поли Генова със специално участие на Детската Евровизия в Малта

Голямо признание за България. Поли Генова ще бъде специалният гост в Детската Евровизия 2016 в Малта. Тя получи покана от режисьора на шоуто Гордън Бонело, след блестящото си представяне като водещ на миналогодишното издание на конкурса у нас и успехът, който постигна в Стокхолм, класирайки се на четвърто място в Евровизия 2016.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
10:31, 03.11.2016
7744
Чете се за: 01:26 мин.
Още

Поли Генова ще се изяви на сцената в Ла Валета със свой пърформанс, подробностите за който организаторите пазят в тайна. Участие в Детската Евровизия 2016 са потвърдили 17 страни. Продължителността на шоуто тази година ще бъде 150 минути и ще започне в 17:00 часа българско време на 20-ти ноември (неделя). Българските зрители ще могат да проследят детската музикалната надпревара на Европа на живо по БНТ1 и БНТ HD.

Поли Генова: Да бъда на сцената на Детската Евровизия е като завръщане при семейството! Това е може би най-скъпият на сърцето ми формат. За мен беше огромна чест да бъда водеща на това изключително събитие. Ще ви призная нещо – надявам се догодина да имаме щастието отново да сме домакин, защото българската песен заслужава да спечели. Поканата за тазгодишния конкурс е към мен и най-талантливото БГ трио – LaTiDa, с което бяхме заедно в Швеция. Четирите ще бъдем специални гости на тази сцена и сме много развълнувани от оценката и признанието.
;

Участие в Детската Евровизия 2016 са потвърдили 17 страни (Австралия, Албания, Армения, Беларус, България, Грузия, Израел, Ирландия, Италия, Кипър, Македония, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Украйна и Холандия). Концертът ще се проведе във Средиземноморския конферентен център на Малта, който се намира в сърцето на старинната столица Ла Валета, с гледка към Голямото пристанище. Внушителната готическа сграда е построена през 16-ти век от рицарите на Малтийския орден. Историята й започва като болница, но днес тя е превърната в концертна и театрална зала.

Шоуто тази година има съществена промяна и тя е свързана със системата за гласуване. По решение на управляващата група за Детската Евровизия, Европейския съюз за радио и телевизия и малтийската обществена телевизия, зрителският вот ще отпадне. Той ще бъде заменен от гласуване на две международни журита - професионално и детско (деца на възраст между 9 и 14 години) с по пет члена от всяка участваща страна. В допълнение ще има и експертна група от трима членове, която ще оценява изпълнителите в конкурса на живо по време на финалния концерт. Всяка от страните-участнички ще има право да определи състава на професионалното и детско жури, като гласовете им е с равна тежест в съотношение 50:50. Държавите ще посочат и свой говорител, който да съобщи резултатите по време на шоуто.

;

Четиринадесетото издание на музикалния конкурс ще бъде истинско семейно събитие и има за цел да привлече по-широка аудитория от деца, тийнейджъри и техните родители. Организаторите потвърдиха, че продължителността на шоуто тази година ще бъде 150 минути и ще започне в 17:00 часа българско време на 20-ти ноември (неделя). Българските зрители ще могат да проследят детската музикалната надпревара на Европа на живо по БНТ1 и БНТ HD.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лозан Панов иска нова проверка по случая със записите на двете каки
Лозан Панов иска нова проверка по случая със записите на "двете каки"
Бионсе стана голямата изненада на американските кънтри награди
Бионсе стана голямата изненада на американските кънтри награди