НОВИНИ

Политическата воля на ДСБ: РБ да се яви с обща кандидатура за президент

ДСБ потвърди волята си Реформаторският блок да се яви на президентските избори с обща кандидатура, подкрепена и от широк кръг десноцентристки партии, граждански организации и представители на гражданското общество. Това е посочено в Резолюцията, приета на второто заседанието на Изпълнителния съвет на ДСБ, което се състоя вчера, на 2 юли.

политическата воля дсб яви обща кандидатура президент
bnt avatar logo
от БНТ
15:42, 03.07.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Изпълнителният съвет на Демократи за силна България:

  • Потвърждава волята на ДСБ, Реформаторският блок да се яви на президентските избори с обща кандидатура, подкрепена и от широк кръг десноцентристки партии, граждански организации и представители на гражданското общество;
  • Възлага на народните представители от ДСБ и призовава останалите народни представители от РБ да заемат твърда и безкомпромисна позиция срещу промени в Закона за съдебната власт и Закона за преодтвратяване на корупцията и за отнемането на незаконно придобитото имущество между първо и второ четене, които биха опорочили реформаторския заряд на тези актове.
  • Възлага на народните представители от ДСБ да внесат между първо и второ четене на ЗСВ радикални предложения за реформа на прокуратурата, въвеждащи антикорупционно звено по Румънски модел.

1.1. Изразява разочарование и тревога от отказа на една от партиите в РБ да участва в съюзен конгрес на Блока и очаква позициите на останалоте партии в коалицията. Декларира, че няма да предлага кандидат за президент от РБ в рамките на друга процедура на утвърждаване, освен съюзен конгрес.

1.2. Приветства и подкрепя предложението на Съюза на демократичните сили, кандидатите да бъдат номинирани от Гражданския съвет на Реформаторския блок. Призовава Гражданския съвет да включи в дебата широк кръг представители на гражданското общество, които да предлагат кандидатури и да участват в обсъждането на номинациите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Терористичният акт в Бангладеш е дело на образовани и осигурени младежи
Терористичният акт в Бангладеш е дело на образовани и осигурени младежи
Пожар унищожи 160 декара пшеница край монтанското село Горни Цибър
Пожар унищожи 160 декара пшеница край монтанското село Горни Цибър