Политически искри след вчерашното обръщение на президента по повод 10-ти ноември.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че това не е изказване на обединител на нацията. В отговор на думите на държавния глава, че "основите на българската демокрация са критично застрашени", в предаването "Денят започва с Георги Любенов" Цветанов беше категоричен, че демокрацията не е в опасност. В отговор президентът попита кое от казаното от него не е истина.

Според Цветан Цветанов президентът координира действията си с БСП, а демокрацията не е в опасност защото има работещ парламент, стабилно правителство и дейна опозиция.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Това не е нормално за изказване на обединителя на нацията във функциите, които има по Конституция президентът на Републиката. Демокрацията е в опасност, когато имаме служебен кабинет, когато се реализират политики, които се правят на тъмно и когато еднолично се управлява в лицето на президента на страната, когато има такъв мандат за създаване на служебно правителство.
Цветанов: Премиерът Борисов е фактор в Европа, а това дразни президента Радев

Цветанов: Премиерът Борисов е фактор в Европа, а това дразни президента Радев

Зам.-председателят на най-голямата партия у нас и лидер на ПГ група на ГЕРБ Цветан Цветанов гостува в Денят започва с Георги Любенов с коментар по акт...

Тезата си, че опасност за демокрацията няма Цветанов аргументира с добрия икономически растеж, повишаването на доходите, ниската безработица и прозрачното взимане на решения от управляващите. По думите му финансирането на кандидат-президентската кампания на Румен Радев е най-непрозрачно.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: И това е по документите на Сметната палата, социално слаби отделят по 400 лв., за да направят дарение за президентската кампания. Попитайте тези социално слаби дали си спомнят въобще кога са дали тези пари и дали са си платили сметките и разходите по тяхното ежедневие, което имат. Ето това е всъщност темата, която трябва да дискутираме.

Цветанов дори предложи анкетна комисия в Парламента да провери финансирането на предизборната кампания на президента.

Обръщение на президента Румен Радев по случай 10 ноември

Обръщение на президента Румен Радев по случай 10 ноември

29 години след началото на прехода у нас, основите на българската демокрация са критично застрашени. Това е оценката на държавния глава. В навечерието...

От Париж тезите на Цветанов държавният глава коментира с въпрос.

Румен Радев, президент на Република България: Кое от това, което казах не е истина? Нека отговорят на този въпрос. Благодаря ви.
Президентът Радев призова за диалог и отказ от насилие на Парижкия форум за мир

Президентът Радев призова за диалог и отказ от насилие на Парижкия форум за мир

Тържествата в Париж са повод да осмислим горчивите уроци от изминалото столетие и да потвърдим привързаността си към диалога, към взаимното уважение и...