НОВИНИ

Политически искри след обръщението на президента Радев по повод 10 ноември

Политически искри след вчерашното обръщение на президента по повод 10-ти ноември. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че това не е изказване на обединител на нацията. В отговор на думите на държавния глава, че "основите на българската демокрация са критично застрашени", в предаването "Денят започва с Георги Любенов" Цветанов беше категоричен, че демокрацията не е в опасност. В отговор президентът попита кое от казаното от него не е истина.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:43, 10.11.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Според Цветан Цветанов президентът координира действията си с БСП, а демокрацията не е в опасност защото има работещ парламент, стабилно правителство и дейна опозиция.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Това не е нормално за изказване на обединителя на нацията във функциите, които има по Конституция президентът на Републиката. Демокрацията е в опасност, когато имаме служебен кабинет, когато се реализират политики, които се правят на тъмно и когато еднолично се управлява в лицето на президента на страната, когато има такъв мандат за създаване на служебно правителство.
;

Тезата си, че опасност за демокрацията няма Цветанов аргументира с добрия икономически растеж, повишаването на доходите, ниската безработица и прозрачното взимане на решения от управляващите. По думите му финансирането на кандидат-президентската кампания на Румен Радев е най-непрозрачно.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: И това е по документите на Сметната палата, социално слаби отделят по 400 лв., за да направят дарение за президентската кампания. Попитайте тези социално слаби дали си спомнят въобще кога са дали тези пари и дали са си платили сметките и разходите по тяхното ежедневие, което имат. Ето това е всъщност темата, която трябва да дискутираме.

Цветанов дори предложи анкетна комисия в Парламента да провери финансирането на предизборната кампания на президента.

;

От Париж тезите на Цветанов държавният глава коментира с въпрос.

Румен Радев, президент на Република България: Кое от това, което казах не е истина? Нека отговорят на този въпрос. Благодаря ви.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Матео Салвини обвини Малта, че помага на мигранти да достигнат Италия
Матео Салвини обвини Малта, че помага на мигранти да достигнат Италия
Комплекс за социални дейности предлага услуги на пълнолетни хора с увреждания
Комплекс за социални дейности предлага услуги на пълнолетни хора с увреждания