НОВИНИ

Първи политически коментари след пресконференцията на Росен Плевнелиев

След края на пресконференцията на Росен Плевнелиев, коментар за мандата му дадоха Жельо Бойчев от БСП и Делян Добрев от ГЕРБ. Позициите на двамата бяха на двата полюса - за Бойчев мандатът е неуспешен, за Добрев - успешен.

bnt avatar logo
от БНТ
13:06, 18.01.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Жельо Бойчев, БСП: "Няма как да се съгласим с оценката, която си даде господин Плевнелиев за един успешно приключил мандат. Да припомня ли едното служебно правителство на Плевнелиев, в което външния министър Марин Райков предложи на министър-председателя Марин Райков да назначи посланика Марин Райков за посланик в Рим. Еманация на морала на това управление. Да се говори едно, да се прави точно другото. По-никакъв начин не можем да се съгласим с оценката дадена за успешни реформи в рамките на този мандат. Бяхме свидетели на една небалансирана външна политика."
Делян Добрев, ГЕРБ: "Историята ще даде най-точната оценка за мандата на президента Плевнелиев. Ако не един от най-успешните, то дори най-успешният президент е Плевнелиев, знаете в тези 5 години, когато имаше нестабилност, той осигури стабилност на държавата. Според мен успехите на президента са много и това ще бъде отчетено от историята."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма съобщения за жертви след силните трусове в Италия
Няма съобщения за жертви след силните трусове в Италия
Сърбия и Хърватия се борят с ледовете по Дунав
Сърбия и Хърватия се борят с ледовете по Дунав