НОВИНИ

Политически реакции след двете оставки заради апартаментите на властта

Оставката на правосъдния министър Цецка Цачева е шестата, приета от премиера Бойко Борисов в рамките на този кабинет. Две са неприетите оставки - на енергийния министър Теменужка Петкова и на социалния Бисер Петков.Как политическите лидери приеха двете оставки днес - вижте повече в репортажа на Надежда Василева.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:12, 23.03.2019
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

Морален акт - така от ВМРО и "Атака" определиха оставката на Цецка Цачева.

Красимир Каракачанов - вицепремиер и лидер на ВМРО: Всеки министър преценява в каква ситуация, по лични причини или политически да подаде оставка. Това не означава, че ще развали мнозинството в парламента, ще го разклати или ще го направи по-нестабилно.

Волен Сидеров дори заяви, че премиерът Борисов действа по този начин.

Волен Сидеров - председател на ПГ на Обединени патриоти: На обвиненията се отговаря с оставка, с морален акт. И това прави чест между другото. Най-вероятно нещата са законово там точни, но морално-етичният въпрос, разшумя се доста. Българите са много чувствителни на тема имоти.

Оставката коментира и вицепрезидентът.

Илияна Йотова - вицепрезидент: Оставката винаги е индивидуален акт, надявам се, че г-жа Цачева разбира какво прави. Преди малко ви казах, че премиерът е на ход, очевидно съм имала някакво предчувствие по темата. Дали ще има други оставки, ще видим. Не е въпросът в аргументите, които ще изложи г-жа Цачева. Въпросът е в аргументите, които ще защити ГЕРБ, мнозинството и министър-председателят.

Водачът на листата на БСП за евровота Елена Йончева поиска обяснение от премиера за корупцията. Пред Дарик радио, тя настоя не само за оставката на Цецка Цачева и Ваня Колева, но и на Цветан Цветанов и Вежди Рашидов.

Лидерът на АБВ Румен Петков пък критикува БСП, че не са били достатъчно активни по случая.

Румен Петков - председател на АБВ: Ръководството на БСП три дена си мълча. Адекватното действие на часа - влизане в НС и искане за назначаване на парламентарна анкетна комисия. Цветановщината стига до там, че апартамента, който той има, струва милион и 600 хиляди лева. Каквото за Цецка, това за Цецко.
Волен Сидеров - председател на ПГ на Обединени патриоти: Цветанов съм сигурен, че ще има също разговор с премиера и аз очаквам лично някакви размествания. Малко се митологизира личността и значението на г-н Цветанов като машината за избори, без която ще рухне.

Според Волен Сидеров, ГЕРБ ще се справят добре на изборите, независимо дали Цветан Цветанов ръководи предизборния щаб.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови мерки срещу фалшивите решения от ТЕЛК
Нови мерки срещу фалшивите решения от ТЕЛК
Адвокатите на Артекс: Продажбата на апартамента на Цветанов е законна
Адвокатите на "Артекс": Продажбата на апартамента на Цветанов е законна