Оставката на правосъдния министър Цецка Цачева е шестата, приета от премиера Бойко Борисов в рамките на този кабинет. Две са неприетите оставки - на енергийния министър Теменужка Петкова и на социалния Бисер Петков.

Как политическите лидери приеха двете оставки днес - вижте повече в репортажа на Надежда Василева.

Морален акт - така от ВМРО и "Атака" определиха оставката на Цецка Цачева.

Красимир Каракачанов - вицепремиер и лидер на ВМРО: Всеки министър преценява в каква ситуация, по лични причини или политически да подаде оставка. Това не означава, че ще развали мнозинството в парламента, ще го разклати или ще го направи по-нестабилно.

Волен Сидеров дори заяви, че премиерът Борисов действа по този начин.

Волен Сидеров - председател на ПГ на Обединени патриоти: На обвиненията се отговаря с оставка, с морален акт. И това прави чест между другото. Най-вероятно нещата са законово там точни, но морално-етичният въпрос, разшумя се доста. Българите са много чувствителни на тема имоти.

Оставката коментира и вицепрезидентът.

Илияна Йотова - вицепрезидент: Оставката винаги е индивидуален акт, надявам се, че г-жа Цачева разбира какво прави. Преди малко ви казах, че премиерът е на ход, очевидно съм имала някакво предчувствие по темата. Дали ще има други оставки, ще видим. Не е въпросът в аргументите, които ще изложи г-жа Цачева. Въпросът е в аргументите, които ще защити ГЕРБ, мнозинството и министър-председателят.

Водачът на листата на БСП за евровота Елена Йончева поиска обяснение от премиера за корупцията. Пред Дарик радио, тя настоя не само за оставката на Цецка Цачева и Ваня Колева, но и на Цветан Цветанов и Вежди Рашидов.

Лидерът на АБВ Румен Петков пък критикува БСП, че не са били достатъчно активни по случая.

Румен Петков - председател на АБВ: Ръководството на БСП три дена си мълча. Адекватното действие на часа - влизане в НС и искане за назначаване на парламентарна анкетна комисия. Цветановщината стига до там, че апартамента, който той има, струва милион и 600 хиляди лева. Каквото за Цецка, това за Цецко.
Волен Сидеров - председател на ПГ на Обединени патриоти: Цветанов съм сигурен, че ще има също разговор с премиера и аз очаквам лично някакви размествания. Малко се митологизира личността и значението на г-н Цветанов като машината за избори, без която ще рухне.

Според Волен Сидеров, ГЕРБ ще се справят добре на изборите, независимо дали Цветан Цветанов ръководи предизборния щаб.

Две оставки след скандала с евтините апартаменти на властта

Две оставки след скандала с евтините апартаменти на властта

Правосъдният министър Цецка Цачева подаде оставка заради купеното от нея жилище в столичния квартал "Изток". Премиерът Бойко Борисов е приел оставкат...

Адвокатите на "Артекс": Продажбата на апартамента на Цветанов е законна

Адвокатите на "Артекс": Продажбата на апартамента на Цветанов е законна

Адвокатската кантора, наета от строителната фирма "Артекс" разпространи съобщение до медиите, в което още веднъж обяснява, че продажбата на апартамент...