Почетният председател на ДПС Ахмед Доган обяви, че към днешна дата правителството на Борисов няма алтернатива. Според Доган, големият проблем на управляващите е включването на националисти в кабинета. Този коментар той направи пред актива на ДПС снощи в Бояна. Думите му предизвикаха политически реакции: ГЕРБ и партриотите се съгласиха, че сегашното управление няма алтернатива, а БСП видяха договорка между Борисов и Доган.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не вижда смисъл от предсрочни избори

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не вижда смисъл от предсрочни избори

Политическата новина, с която завършва седмицата преди Коледа. Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган обяви, че в момента правителството на Бойко Борисов...

Почетният председател на ДПС не вижда смисъл от предсрочни парламентарни избори, защото сегашното управление, според него, няма алтернатива.

А за готвения от БСП и ДПС вот на недоверие, Доган пита ако вотът мине, какво правим? Ако целта е „стани да седна“, не си заслужава усилието да подложим на изпитание общия ни дом, заявява Доган.

Според него големият проблем на правителството е коалиционната му политика и включването на националисти в кабинета. Доган смята, че Обединените патриоти са имали шанс да покажат отговорност към националните интереси. Подчертава, че такава значима цел, обаче, не се постига с езика на омразата и агресията, с език, който възпроизвежда разделение и противопоставяне.

Наистина правителството няма алтернатива, съгласиха се c думите на Доган от управляващата коалиция.

Цветан Цветанов, зам.председател на ГЕРБ: Висока оценка за днешното управление и че днешното управление е без алтернатива. Нежелание да се заиграват с БСП, защото може би са имали само неуспешни опити от съвместната им работа.Никога не сме поставяли като възможност съвместното управление между ДПС и ГЕРБ в сегашната конфигурация на 44 НС.

Изказването на Доган не може да провокира нестабилност в управляващата коалиция, увери съпредседателят на ОП Красимир Каракачанов. Заяви, че патриотите нямат намерение да излизат от властта.

Красимир Каракачанов, съпредседател на „Обединени патриоти“: Към момента такава възможност за излизане от кабинета не е разглеждана нито при нас, нито съвместно с ГЕРБ. Но ако някой иска да се коалира съвместно с ДПС в края на краищата всеки, всички ние сме със свободна воля, поне Конституцията ни го гарантира. Всеки може да се коалира с всеки . Въпрос на желание. Обединвени патриоти няма да се коалират с ДПС.
Валери Симеонов, съпредседател на „Обединени патриоти“: Изводът е ясен - ДПС е в упадък. В някаква фаза на полусвободно падане, от която скоро няма да излезе според мен. Корнелия Нинова приема изказването на Ахмед Доган като знак към Борисов, че ако се раздели с патриотите, ДПС ще го подкрепят.
Нинова: Борисов помоли Доган за помощ и я получи, но вот на недоверие ще има

Нинова: Борисов помоли Доган за помощ и я получи, но вот на недоверие ще има

Бойко Борисов помоли Доган за помощ и я получи, но вот на недоверие ще има - това е казала лидерът на БСП Корнелия Нинова в свое изявление, съобщиха о...

Корнелия Нинова, председател на БСП: Преди няколко дни г-н Борисов, притиснат от напрежение в обществото, напрежение в коалицията, от вота на недоверие поиска помощ от г-н Доган. Получи я. А че няма нужда от предсрочни избори и опозицията не е готова да управлява, го разбираме така . Критика към правителството за националистите. Той казва това е грешка. Нека парламента да остане в този вид. Разбираме го като - сменете националистите, ние сме готови да дадем своята подкрепа, т.е. запазване на статуквото, не на предсрочни избори, смяна на националистите с подкрепата на ДПС.
Премиерът Борисов изрази съгласие с част от изказването на Ахмед Доган

Премиерът Борисов изрази съгласие с част от изказването на Ахмед Доган

Премиерът Бойко Борисов изрази съгласие с част от казаното от Ахмед Доган, че правителството няма алтернатива. Изказването на премиера стана в интервю...

От ДПС днес запазиха мълчание. На 26 декември в село Могиляне, община Кирково ръководството на партията ще участва във възпоменателен митинг. Очаква се там да обявят - ще се съобразят ли с препоръките на почетния лидер.