Оставката на Цветан Цветанов като депутат заради имотния скандал днес беше приета от парламента. "За" гласуваха 121 депутати, 7 бяха "против" и трима "въздържали се". Депутатските правомощия на Цветанов бяха прекратени без дебат и без той да присъства в пленарната зала. През това време Цветанов обикаляше по стаите на парламентарните групи за последна среща с лидерите.

Волен Сидеров - председател на "Атака": Каза ми какъв размер за анцуг иска да му подаря, защото маратонки вече му подариха. Това е от нас, иначе си казахме, че сме работили нормално, моите шеги г-н Цветанов винаги ги е оценявал добре, тоест не се дразни от тях, така че и занапред ще имаме добри отношения.
Цветан Цветанов: С анцуга беше повече закачка. Волен Сидеров винаги има такива хубави моменти, в които може да отправи закачки към събеседника си.
Мустафа Карадайъ - председател на ДПС: Г-н Цветанов не излиза от политиката. Че излиза от НС, това е една тема, но той си остава зам.-председател на ГЕРБ. Между основните партии трябва да има диалог. Надявам се и в бъдеще с ГЕРБ този диалог ще продължи.
Цветан Цветанов: Искам да благодаря на колегите, въпреки че сме имали много спорове, може би на моменти сме се обиждали и сме стигали до по-сериозни крайности, но в политиката го има и това и аз съм убеден, че преди всичко трябва да запазим човешкия си образ.
Томислав Дончев - вицепремиер: В ГЕРБ има само един отбор и това е отборът на Борисов. И за това сме силни. В този отбор разбира се има и маратонки за дълго бягане, има и обувки с високи токчета, имаме ако е необходимо и подковани ботуши. Имаме всичко в отбора, но сме в един отбор. Всякакви коментари за разделение, групи, подгрупи са абсолютни спекулации.
Даниела Дариткова сменя Цветан Цветанов начело на ПГ на ГЕРБ

Даниела Дариткова сменя Цветан Цветанов начело на ПГ на ГЕРБ

Даниела Дариткова ще смени Цветан Цветанов начело на парламентарната група на ГЕРБ. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на брифинг в централата на пар...