В парламента номинацията на Данаил Кирилов за нов правосъден министър беше приветствана от управляващите.

Николай Проданов - зам.-министър на правосъдието: "Квотата на министър на правосъдието е на основната управляваща партия. Това е въпрос, който те трябва да си решат и го решиха. Ще го посрещнем, ще му обясним актуалната ситуация като го изберат.
Юлиан Ангелов - Обединени патриоти, ВМРО: Мисля, че е един от хората които е един от хората, които са най-запознати. Мисля, че е добър министър, работи по 24 часа. ГЕРБ има право да номинира, защото така е по споразумение.
Валери Симеонов - Обединени патриоти, НФСБ: Аз имам високо мнение за професионалните качества, но придобивам лошо мнение за нивото и потенциала. Без него правна комисия няма да има тоя капацитет.
Рамадан Аталай - ДПС: Не съм човек, който би трябвало да даде оценка на работата на господин Кирилов, но като гледам работата му в парламента - всеки законопроект в парламента на Данаил Кирилов създаваше проблеми, дано в Министерството на правосъдието не е така.
Веселин Марешки - Воля: Още от началото на мандата казахме, че ГЕРБ и Борисов са си спечелили доверието имат право да назначават, но след това си носят отговорността. Не можеме да кадруваме.
Премиерът номинира Данаил Кирилов за правосъден министър

Премиерът номинира Данаил Кирилов за правосъден министър

Председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов е номиниран за наследник на подалата оставка Цецка Цачева като правосъден министър. Това...