Политизирането на церемомонията за музикалните награди "Грами" предизвика възмутени послания от страна на сина на президента Тръмп и американската посланичка в ООН Ники Хейли. Известни изпълнители и Хилари Клинтън четоха части от нашумяла книга за първата президентска година на Тръмп, която го представя като зле информиран и нестабилен. Да четеш откъс от оспорвана книга за Тръмп изглежда носи голямо утешение след като си загубил президентските избори, пише Доналд Тръмп младши, а Ники Хейли коментира, че музикантите са свирили фалшиво. Бруно Марс беше големият победител на вечерта.

Латино хитът "Деспасито" не успя да грабне "Грами", въпреки тоталния си успех миналата година, затова пък 32-годишният американски певец, хореограф и продуцент Бруно Марс спечели и в шестте категории, за което беше номиниран, сред тях най-престижните песен, албум и запис на годината.


Бруно Марс, музикант:
"Тези песни бяха написани единствено с радост и с една единствена причина и това е любовта".


21-годишната канадска певица Алесия Кара получи престижното грамофонче за най-добър нов артист.

60-та поред церемония беше силно белязана от политически и социални послания. С бяла роза в тоалета си, участници демонстрираха солидарност с движенията против сексуалния тормоз.

Лана Дел Рей, певица: "Това движение се разраства и за мен е важно да съм част от него по мой уникален начин, така че ето това е моята бяла роза".

Поп певицата Кеша, която води дело срещу бившия си продуцент за емоционален и сексуален тормоз, пя на сцената с няколко изпълнителки, всички в бяло.

Хилари Клинтън участва в предварително записан пародиен скеч заедно с известни изпълнители като Шер и Джон Леджънд. Всички те четоха откъси от книгата "Огън и ярост" за първата година на Тръмп в Белия дом, като претенденти за "Грами" за четене.

Бруно Марс е най-големият победил на тазгодишните "Грами"

Бруно Марс е най-големият победил на тазгодишните "Грами"

Бруно Марс е големият победител на тазгодишните музикални награди "Грами". Изпълнителят взе 6 статуетки, при това в най-престижните категории. Освен м...

© снимки: БТА