НОВИНИ

Ще има ли избори 2 в 1? Политиците гледат към 2016 г.

Ще има ли предсрочни парламентарни избори през 2016 година? Какво казаха политиците в предаването "Годината" на Дарик радио.

Татяна Кръстева
от Татяна Кръстева
16:05, 12.12.2015
Чете се за: 01:12 мин.
У нас
избори политиците гледат 2016

ѝПремиерът Бойко Борисов не изключи избори две в едно догодина, чака Реформаторите да размислят. "Ако Реформаторският блок разклатят коалицията и излязат от управлението, ще зарежем стабилността и ще отидем на предсрочни парламентарни избори заедно с президентски". Безумие е сега през зимата да правим предсрочни, после президентски избори, каза министър-председателят. До есента ще управляваме в малцинство с Патриотичния фронт и АБВ, обясни той. Стабилността да продължи, пожела Борисов.

;

Президентът не иска трети служебен кабинет, надява се на стабилност. "Не ми се прави трето служебно правителство, така че много се надявам тази крехка, но все пак постигната стабилност в България да продължи". Попитан дали ще сезира Конституционния съд за тези промени, с които по думите му се плаща с независимостта на съда, Плевнелиев заяви, че винаги е налагал вето или е сезирал КС с ясни аргументи.

;

Председателят на ДСБ Радан Кънев заяви: По-добре предсрочни избори, отколкото да управляват ГЕРБ, ДПС и АБВ. Ако ДСБ реши да остане на власт и не излезе в опозиция, Радан Кънев ще подаде оставка като председател на партията.„Няма вариант, в който лидерът да е в опозиция, а партията да е на власт. Партията ни ще вземе решение и естествено е, че ако решението на партията е да остане на власт, моето решение ще бъде да отстъпя лидерския пост. До неделя ще е ясно", подчерта Кънев.

;

Лидерът на БСП Михаил Миков не изключи предсрочни парламентарни избори през следващата година.На въпрос дали от опозиционната партия искат предсрочен вот, Миков попита: "Какво означава да ги искам? Те обикновено се случват поради неспособността на управлението. Има такъв процес, който все още не е много видим, но части от него стават видими. Натискът, социалният натиск, икономическият натиск върху дребния бизнес от едрите играчи, които са около правителството - всичко това ще катализира политическите процеси".

;

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова прогнозира запазване на коалицията.„Към момента мисля, че тези динамични събития по-скоро се отнасят в отношенията вътре в нашия партньор, в една от партиите му, не се отнасят за цялата коалиция. Ще намерим изход от тази ситуация. Париите от Реформаторския блок също", категорична беше Бъчварова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денят на занаятчиите в Троянско
Денят на занаятчиите в Троянско
100 години Синатра
100 години Синатра