НОВИНИ

Политолози определиха служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков като експертен

Правителство с правомощия като на всеки кабинет, гласуван от Народното събрание, но с броени дни на управление и без възможност за законодателни инициативи. След тази характеристика на служебния кабинет, анализаторите откроиха двете най-важни задачи пред министрите на проф. Огнян Геджиков - подготовката на българското председателство на ЕС през 2018 г. и организирането на парламентарните избори.

bnt avatar logo
от БНТ
19:58, 27.01.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
Антоний Тодоров, политолог: "Как ще управляваме "Брекзита" и преговорите през 2018 г. ще бъде пик на преговорите и страната, председателстваща ЕС има важни отговорности, но към нея има и големи очаквания."
Юлий Павлов, политолог: "Този служебен кабинет е в известен смисъл еманация на желанието на мнозинството от българските граждани за промяна. Румен Радев дойде на гребена на тази вълна за промяна и той направи кабинет с идеята да направи подобна промяна".

Политолозите определят служебното правителство като неутрално, с министри не дотам близки на политическите партии.

Антоний Тодоров, политолог: "Това не означава то да бъде аполитично, но това означава, че всички политически партии в страната трябва да бъдат спокойни, че то няма да действа специфично срещу някоя от тях или в полза на някоя от тях.

Едва ли времето до изборите ще стигне за провеждане на големи реформи. Но въпреки това, анализаторите смятат, че със своя професионализъм, служебните министри могат да зададат добрия тон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Село Марково затъна в боклуци
Село Марково затъна в боклуци
Рашко Младенов пое поста министър на културата от Вежди Рашидов
Рашко Младенов пое поста министър на културата от Вежди Рашидов