НОВИНИ

Полицаи от съседен град ще охраняват Обама при визитата му в Далас

Безопасността на президента на САЩ Барак Обама при утрешното му посещение в Далас, щата Тексас, ще бъде осигурявана от полицията на съседния град Арлингтън, съобщи днес началникът на полицейското управление на Далас Дейвид Браун.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
22:23, 11.07.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
полицаи съседен град охраняват обама визитата далас

Той се е съгласил да делегира това задължение на колегите от другия град с мотива за "фактора умора", свързан с разследването на убийствата на петима полицаи в Далас миналата седмица от местния чернокож жител Майка Джонсън.

Браун уточни също така, че по време на кървавата касапница, предизвикана от Джонсън, са били ранени не седем, както бе съобщено преди, а 9 полицаи и още двама цивилни. В операцията по обезвреждането на стрелеца пряко са участвали 13 местни полицаи: 11 са стреляли по него, а други двама от разстояние са управлявали специалния робот на колела, пълен с експлозив. Именно детонацията на експлозива е унищожила убиеца. "Самият робот остава в изправност", уточни полицейският шеф.

Заради трагедията в Далас американският президент прекъсна посещението си в Испания и се върна в родината си ден по-рано от планираното. Утре той ще пристигне в Далас, за да участва в церемония в памет на петимата убити полицаи, съобщи говорителят на Белия дом Джошуа Ърнест.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неизвестен застреля двама души в съд в щата Мичиган
Неизвестен застреля двама души в съд в щата Мичиган
Задържаха четирима за стрелбата в задръстване
Задържаха четирима за стрелбата в задръстване