Необичайна полицейска операция в Румъния: Униформени обикаляха часове наред плажове и крайбрежни зони в опит да съберат разпръснати пакети с кокаин. Дори граждани намериха част от изгубените наркотици и ги предадоха на полицията.

Повече от 300 полицаи и два хеликоптера претърсваха днес румънското крайбрежие на Черно море, което изхвърли на пясъка множество пакети с дрога. От петък досега са открити поне 130 килограма кокаин. В безпрецедентната операция участват и 14 плавателни съда и водолази. Властите призовават местните жители да не отварят пакети, открити на плажа поради потенциална опасност за живота и здравето.

Повече от един тон кокаин в 36 пакета, вероятно от една пратка, бeше открит на 20 -ти март в преобърнат плавателен съд в делтата на Дунав. По случая са задържани двама сръбски предполагаеми трафиканти. Още 200 килограма кокаин бяха открити в сряда край румънското крайбрежие на Черно море. Чистотата на дрогата е 90 процента. Стойността на находките от 20-ти март досега се оценява на стотици милиони евро. Румъния е транзитна държава за трафика на кокаин от Южна Америка за Западна Европа, отбелязва Франс прес.