Над 150 полицаи, пожарникари и спасители от Пловдив и Хасково излязоха днес на протест в града под тепетата, организиран от синдикатите в МВР. Проявата е част от веригата регионални протести това лято в знак на несъгласие с някои аспекти на управлението на Министерството на вътрешните работи и в подкрепа на исканията им за повишаване на заплатите с 15%.

Пловдив

Част от исканията на полицаите и пожарникарите от националния протест проведен в София на 5-и юли, все още не са изпълнени.

Доньо Янчев - представител на полицейския синдикат: "Недоволството на служителите е продиктувано и от затруднения диалог с политическото и професионално ръководство на МВР, както и от редицата прокарани законодателни промени "на парче", довели до още по-сериозно задълбочаване на проблемите с подбора и обучението на кадрите и осигуряването на прилична материална база за изпълнение на задълженията на служителите."

Протестът на служителите на МВР завърши с шествие по главната улица на Пловдив. В понеделник ще протестират полицаите в Смолян.