Около 40 кг хероин са открили полицаи при специализирана полицейска операция в Ямбол и в тополовградското село Радовец, съобщи на пресконференция в ямболската дирекция на МВР Любомир Петров - апелативен прокурор на Бургас. Задържани са четирима души с обвинение за "държане с цел разпространение" на наркотици в големи размери.

Ямбол

© Архив

Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов обясни, че служителите на "Борба с организираната престъпност" са влезли в дирите на престъпна група, която се опитвала да продаде голямо количество хероин. Полицаите са я следили в продължение на два месеца.

На 21 декември в Ямбол е задържан единият от обвинените, в момент когато се опитвал да продаде 5 кг от хероина за 100 000 лева. По-късно в частен дом в тополовградското село Радовец е открито и останалото количество наркотик.

Хероинът е с голяма чистота - близо 60 %, и по цени за съдебната система е на стойност около 2 000 000 лева.

Според главен комисар Ивайло Спиридонов - директор на главната дирекция "Борба с организираната престъпност", наркотикът е бил предназначен за вътрешния пазар и това е огромен успех, защото няма да бъде употребен от българските граждани.