НОВИНИ

Полицаи спасиха шофьор с бъбречна криза

Пътни полицаи от София спасиха човек с жестоки болки по време на дежурство. Вместо да чакат линейка, те ескортирали мъж с бъбречна криза до най-близката болница. Милена Кирова разказва историята.

Милена Кирова
от Милена Кирова
21:15, 30.06.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Това е история за служебния и човешкия дълг да помогнеш. Четвъртък сутрин, някъде след 9. Младши инспекторите Теодор Александров и Георги Шаламанов от отдел „Пътна полиция" в СДВР са на своя пост на булевард ,,Цар Борис Трети,,. Към тях се приближава автомобил. Кара го мъж, който не се чувства добре. Виждайки патрулката мъжът решава да спре и да помоли за помощ.

Георги Шаламанов - младши инспектор в отдел „Пътна полиция" в СДВР: Беше много зле човекът, видимо - не здравословно добре и се оплака, че не може да управлява автомобила, тъй като изпитва невероятни болки в областта на гърдите и на кръста. Ние веднага взехме мерки по стандартния начин и през станцията повикахме линейка да дойде, но след около петата - шестата до десетата минута по наша преценка господина се влоши още повече.

Тогава полицаите решават да действат. Теодор се качва в автомобила на мъжа, който не бил в състояние да шофира, а Георги осигурява ескорта до Пирогов. Вземат разстоянието за 5 минути.

Теодор Александров - младши инспектор в отдел „Пътна полиция" в СДВР: Извиках сестрата да му обърне внимание. Казах й, че човекът е по спешност и продължихме да си вършим служебните задължения.

Признават си, че медийната слава малко ги притеснява, защото всеки би трябвало да действа като тях в подобна ситуация.

Георги Шаламанов - младши инспектор в отдел „Пътна полиция" в СДВР: Не се чувстваме герои, ние сме нормални полицаи. Нормални хора, на които това им е работата.

Казват, че в много слаучаи личната преценка е най-важна и тя може да реши човешка съдба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рокери от Пловдив и София се присъединиха към протеста в Асеновград
Рокери от Пловдив и София се присъединиха към протеста в Асеновград
Румяна Бъчварова: Работата по ремонта на НДК трябва да върви
Румяна Бъчварова: Работата по ремонта на НДК трябва да върви