НОВИНИ

Полицаите от столичното 7 РПУ остават в ареста

Специализираният апелативен наказателен съд остави в ареста двамата полицаи от столичното 7-мо районно. Александър Станев и Еджевит Осман са обвинени за чадър над наркогрупа и взимане на подкупи.

bnt avatar logo
от Альоша Шаламанов
17:54, 24.10.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
полицаите столичното рпу остават ареста

Защитата им поиска да бъдат освободени заради липса на достатъчно доказателства и нередности при разследването. И втората съдебна инстанция обаче прецени, че доказателства има, а на свобода двамата могат да извършат друго престъплениe.

В съдебната зала Александър Станев и Еджевит Осман поискаха да излязат на свобода. Защитата им твърди, че в разследването имало нередности.

От показанията на анонимния свидетел и доказателствата, събрани със специални разузнавателни средства не можело да се направи предположение, че полицаите са виновни. Нямало опасност да извършат друго престъпление или да повлияят на разследването, защото били награждавани многократно.

Адвокатите отказаха да разговарят с медиите. Пред камерите обаче застана разгневен от решението на съда мъж, който заяви, че полицаите били жертва на престъпна група, която имала интерес да ги отстранят.

С наредени доказателства, които всяко едно е оборено и нито едно не е издържано и им потвърдиха мярката. Какъв съм? Ами, разберете, нали сте журналисти - 20 журналисти не знаете какъв съм аз. Питайте контингента- ще разберете какъв съм. Банкнотите са по 50 лева, а са иззети по 20. Не съответства нито една следа.

От прокуратурата не приеха критиките на първоинстационния съд, че доказателствата са слаби.

Тихомир Стоев - прокурор: Там, където има допуснати пропуски и слабости, съответно те също ще бъдат взети предвид от прокуратурата и ще бъдат отстранени. Извод по отношение на това няма доказателства аз не правя. Според мен и това решение на второинстационния съд го потвърди.

Според разследващите двамата полицаи са правили опит да продават наркотици чрез други лица. Схемата е заработила от юли тази година. Ще се разследва дали някой е стоял зад Алескандър Станев и Еджевит Осман.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Одобриха промените в Директивата за командированите работници
Одобриха промените в Директивата за командированите работници
Колко дължат посолствата в Лондон за такса Задръстване
Колко дължат посолствата в Лондон за такса "Задръстване"